Gå til sidens hovedinnhold

Stopper ikke prøvene

Utdanningdirektøren har ingen planer om å stoppe de nasjonale prøvene, til tross for massiv kritikk.

Tirsdag avholdes den nasjonale prøven i engelsk skriftlig for landets 7. klassinger.

Mandag ble det kjent at 12,7 prosent av elevene i 10. klasse boikottet leseprøven.

Etter uker med klagestorm fra lærerne, sier Utdanningsforbundet til Dagsavisen at de er grundig lei av de nasjonale prøvene.

Utdanningforbundet representerer 134.580 lærere. Allerede for over en uke siden skisserte forbundet en rekke kritikkverdige forhold ved prøvene overfor Utdanningsdirektoratet: Offentliggjøring av resultater, den faglige kvaliteten ved prøvene, dårlig informasjon til skolene og veiledning av lærere.

- Vi ser ingen grunn til å legge prøvene på is. De nasjonale prøvene er vedtatt av et enstemmig Storting, og ble senest behandlet i forbindelse med statsbudsjettet for 2005. Jeg kan ikke se at det har tilkommet nye momenter som gir grunn til å endre på det, sier utdanningsdirektør Petter Skarheim til Dagsavisen.

Han sier til avisen at han ikke er overrasket over reaksjonene på prøvene, men han hadde ikke forventet at reaksjonsformene skulle bli så sterke.

– Vi var vel litt overrasket over formen den kom i. Samtidig har kritikken sprikt veldig. Noen klager over for lite informasjon, andre over for mye informasjon. Informasjon er utrolig vanskelig. Nå er det viktig å gå inn i en dialog for å håndtere dette å på best mulig måte framover, sier Skarheim.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken