Gå til sidens hovedinnhold

- Stor forskjell fra forrige gang

Jens Stoltenberg sier det er stor forskjell på å overta som statsminister i dag i forhold til forrige gang.

STATSMINISTERENS KONTOR (TV 2 Nettavisen): - Jeg har lært mye. Jeg er fem år eldre og forhåpentligvis klokere, sa Stoltenberg da han satte seg i statsministerstolen i dag. Han pekte på flere forskjeller fra forrige gang, da han måtte overta på kort varsel i 2000.

- Nå har vi forberedt oss i fire år. Det er ikke en mindretallsregjering, men en flertallsregjering med en felles politisk plattform. Forutsetningene for denne regjeringen er annerledes, sa Stoltenberg under nøkkeloverrekkelsen på Statsministerens kontor.

Han er sikker på at samarbeidet med partilederne Kristin Halvorsen og Åslaug Haga kommer til å gå bra, ut fra erfaringene han gjorde under forhandlingene på Soria Moria.

- Vi lærte hverandre å kjenne, stole på hverandre og hvordan vi skal løse konflikter, sa Stoltenberg.

For tredje gang
Med blomster og høystemte ord fikk han i dag overrakt nøkkelen til Statsministeren kontor av Kjell Magne Bondevik.

- Da er vi her igjen for tredje gang, og da har du slått din far, som jeg hadde nøkkeloverrekkelse med to ganger i Utenriksdepartementet, fastslo Bondevik.

Forrige gang nøkkelen byttet hender kommenterte Bondevik at kontoret bare hadde vært på utlån til Stoltenberg i en kort periode.

- Nå er det ikke snakk om å låne det ut lenger. Nå skal du få overta for jeg skal definitivt ikke komme tilbake, sa Bondevik.

- En god stab
Han roste også Stoltenberg for regjeringen han har pekt ut.

- Du er dyktig, og dette kommer du til å klare. Jeg synes du har vært flink til å velge statsråder - jeg kjenner flere av dem mer eller mindre, og jeg syns du har valgt en god stab.

Stoltenberg sa at han var imponert over Bondeviks innsats gjennom 35 år i toppolitikken, og at han beundrer ham for å ha slåss for de verdiene han har trodd på, for å ha satt grensestolper og ikke veket unna i forhold til fattigdom og toleranse overfor minoriteter.

Bondevik gav Stoltenberg en bukett gule blomster, mens Stoltenberg hadde med seg røde roser til Bondevik.

- Det er egentlig ganske vakkert med rødt og gult, men det kom ikke så langt, sa Stoltenberg.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken