Gå til sidens hovedinnhold

- Stor interesse for Kurt

Dagen etter den store verdensidol-seieren opplever manager Jan Fredrik Karlsen stor pågang fra utlandet etter Kurt Nilsen, men både han og Kurt selv ser tingene an.

Verken Jan Fredrik Karlsen eller Kurt Nilsen har så mange kommentarer til om det nå blir en internasjonal karriere på Nilsen.

Avslappet duo

- Det skal bli spennende å se, men det er alt for tidlig å si hva dette bringer, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen. Han kan imidlertid fortelle at påtrykket fra utenlandsk media har vært merkbart etter «World Idol»-seieren var et faktum.

-Men det skjer så mye her i Norge i dag med alle gratulasjonene at det er vanskelig å formalisere her og nå, sier Karlsen.

Ingen premie

Det ligger ingen premie i å bli verdensidol, og 1. nyttårsdag var Karlsen raskt ute med å bemerke at dette ikke automatisk betyr internasjonal lansering eller suksess.

Kurts Nilsens plateselskap BMG har imidlertid gjort albumet klart for verden for lengst. Kanskje gis albumet «I» ut som det er, kanskje blir det remikset og nye låter lagt til.

Lang vei å gå

Norske musikkeksperter gleder seg over Kurt Nilsens seier, men understreker også at veien til internasjonal berømmelse er lang.

- Veldig stas, sier NRK P3s musikksjef Håkon Moslet til VG og gleder seg over at dommernes kommentarer om utseendet hadde liten innvirkning.

- Det må jo være et nederlag for den norske tannlegestanden som har kjørt en svært strengt reguleringspolitikk de siste årene, spøker han. Universals sjef Petter Singsaas sier til avisen at det ville være underlig om ikke BMG satset internasjonalt på Kurt.

En relativ laber seeroppslutning i både USA og Storbritannia vil heller ikke hjelpe Kurt om han lanseres internasjonalt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien