Justisminister Knut Storberget (Ap) har vært under hardt press den siste tiden, noe som kulminerte da han måtte avbryte vinterferien på grunn av «hijabsaken».

Onsdag ble han sykmeldt og innlagt på Medisinsk avdeling, Oslo universitetssykehus, Aker, «for utredning».

- Trenger ro
I en pressemelding fra Statsministerens kontor (SMK) ønsker Stoltenberg den sykmeldte statsråden god bedring.

- Jeg har i dag snakket med justisminister Knut Storberget og ønsket han god bedring. Justisministeren er nå til utredning og trenger ro slik at han kan komme tilbake og fortsette sitt viktige arbeid i regjeringen, sier Stoltenberg.

Vikar Giske
Statsministeren opplyser at kultur- og kirkeminister Trond Giske i statsråd fredag konstitueres som ansvarlig for å styre Justisdepartementet i Storbergets sykefravær.

- Vi har ikke noe mer å si utover det som kommer i pressemeldingen, sier informasjonssjef Gunnar Johansen i Justisdepartementet til Nettavisen.

Knut Storberget er 44 år og utdannet jurist. Han ble første gang valgt inn på Stortinget fra Hedmark i 2001. Han ble justisminister i den rødgrønne regjeringen da den ble dannet i 2005.

Den siste tiden har Storberget vært i hardt vær som statsråd. Han har høstet sterk kritikk fra opposisjonen i blasfemi-saken, Killengreen-saken og sist hijab-saken og har også vært hoggestabbe for Politiets Fellesforbund.

Nettavisen følger saken.