Gå til sidens hovedinnhold

Storbrann i Drammen

Det brant i morges i flere hus i et eldre boligområde i Drammen. Politi og brannvesen skal nå ha fått kontroll med brannen. Flere hus er ødelagt.

Politiet sier til TV 2 Nettavisen at brannvesenet nå har fått kontroll med brannen på veien Landfalløya utenfor Drammen sentrum.

- De som ble evakuert fra omkringliggende hus kan nå gå hjem igjen. Brannvesenet har vært igjennom husene og det er ikke funnet noen i husene. Vi har også kontroll med alle som bodde i husene, sier operasjonsleder Sven Røsaker ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen søndag morgen.

- Ingen personer er savnet eller alvorlig skadd. Vi har noen med lettere skader, sier politibetjent Hege Steen Haugan til TV 2s reporter.

Store skader
Det så lenge ut som om brannen skulle spre seg enda mer i veien Landfalløya natt til søndag. Husene 38, 40, 42 og 44b er totalskadd. Det er også skader på Landfalløya 36. Alle husene er gamle trehus som var bygget sammen langs veien.

Brannen oppsto ved 03-tiden natt til søndag. Politi og brannvesen fryktet at en eller flere personer hadde brent inne i husene.

- Det brenner i Landfalløya 40 og 42. Det er fare for at brannen sprer seg til 38. Vi har ikke kontroll med situasjonen, sier operasjonsleder Sven Røsaker ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen i 4-tiden.

Vitner sier til TV 2 Nettavisen søndag morgen at mange mennesker samlet seg i gatene for å se brannen. Mange måtte evakuere sine hjem og sto gråtende utenfor og så nabolaget i fyr.

Regnet glør og aske
- Det smalt nettopp noe kraftig der borte og det kommer svart røyk. 50 meter fra brannen faller det store glør og askebiter ned fra himmelen. Nå ser det ut til at brannen sprer seg til bebyggelsen bakover, sa et vitne til TV 2 Nettavisen.

- Bilen min var parkert 200 meter unna brannen. Den er nå full av aske. Dette er horibelt. Du kan se brannen fra stor avstand. Jeg har aldri sett lignende, sa mannen.

Brannvesenet i Drammen fikk forsterkninger fra Øvre og Nedre Eiker brannvesen, Sande brannvesen. Vitner forteller at fem ambulanser var på stedet, men heldigvis ble ingen skadd.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken