- Det er forsinkelser fra 20 minutter til en time i de verste tilfellene, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen til Nettavisen klokken 10.

Årsaken er en teknisk feil som oppsto ved 07-tiden mandag morgen.

- Forsinkelsene skyldes et etterslep etter en situasjon vi hadde i morgentimene i dag, hvor styringslysene våre ikke fungerte som de skulle. Fordi det også da var tåke, måtte vi ha begrenset kapasitet inn, og i en ca. tre kvarters tid måtte vi også stenge trafikken ut, sier Kobro.

- Vil nok ta en tid
Ved 07.30-tiden var feilen rettet, men reisende må regne med forsinkelser en stund utover dagen.

- Styringslysene er blitt satt i en fast posisjon, så fly tar av på samme sted. Så nå er det hundre prosent kapasitet ut, og vi har 25 fly i timen inn, mot normalt 30, forteller informasjonssjefen.

- Hvor lenge vil forsinkelsene vare?

- Nå ser tåka ut til å forsvinne, så dermed blir det ikke noen begrensninger inn mer. Men det som skjer er at dette også forplanter seg rundt om i systemet etter hvert, så det vil nok ta en tid før man har tatt det helt inn igjen, sier Kobro til Nettavisen.

- Møt opp som normalt
Han ber folk som skal ut å reise om å møte opp på flyplassen som normalt.

- Plutselig er det fly som kommer seg av gårde på tiden. Vi har til og med hatt et fly som gikk før det skulle, sier Kobro.