Gå til sidens hovedinnhold

Store fremskritt for Hagen

Velgerne strømmer til Fremskrittspartiet. To lokale meningsmålinger som er offentliggjort i dag, gjør Frp til største parti.

Målingene er tatt opp denne uken, og har dermed fanget opp bråket rundt Muhammed-tegningene.

Størst i Rogaland
På en måling i Rogaland i dag får Fremskrittspartiet en oppslutning på 28,7 prosent, mot Arbeiderpartiets 28,4. Målingen er laget av Norsk Respons for Stavanger Aftenblad.

- Jeg tar tallene til orientering. Vi ser en langsiktig tendens landet over, en tilfredsstillende tendens etter min mening, sier Frp-formann Carl I. Hagen til avisen.

På målingen får Høyre en oppslutning på 15,7 prosent og Kristelig Folkeparti 10,6 prosent. Venstre har passert både SV og Senterpartiet i fylket, og får støtte fra 5,2 prosent av de spurte. De to minste regjeringspartiene er dermed redusert til minipartier i Rogaland. SV får støtte fra 4,8 prosent og Senterpartiet 4,3 prosent i fylket.

- Vi ser at de små får svi for regjeringssamarbeidet, sier SVs stortingsrepresentant fra fylket Hallgeir Langeland til Stavanger Aftenblad.

Blått i Tromsø
Også i Tromsø by er Fremskrittspartiet største parti på en meningsmåling i dag. Partiet får en oppslutning på 26,9 prosent på målingen som er laget av Norfakta for Bladet Tromsø.

Høyre får støtte fra 13,9 prosent, og passerer dermed SV som i følge denne målingen er halvert i byen i forhold til kommunevalget, og ender på 11,3 prosent.

Arbeiderpartiet går tilbake i Nord-Norges hovedstad, til en oppslutning på 26,9 prosent. Et valgresultat som dette vil bety at Ap-ordfører Hermann Kristoffersen må på jobbjakt, denne målingen gir nemlig flertall i Nord-Norges største by til de ikke-sosialistiske partiene, i følge Bladet Tromsø

Venstre får 4,0, RV 3,7 Senterpartiet 3,0, KrF 2,5 og Kystpartiet 0,9 prosent i Tromsø.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken