Gå til sidens hovedinnhold

Storebror Start blir for gode

Start fikk et strålende utgangspunkt i Grimstad og bør ha kvalitet nok til å fornye Tippeliga-kontrakten.

Det ble en strålende tirsdag for Nettavisens oddstips og det er deilig å være tilbake på vinnersporet. Langskuddet til 2,95 gikk inn sammen med den ene dobbelen til 3,24 i odds, av totalt fire forslag.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Nordtveit og co. nekter å tape
Oddstips 3: Juve og City deler poengene
Oddslangskudd: Kroken på døra for Rafa Benitez
Nattens NHL-dobbel: Zucca og Rangers slår topplaget
Tippekupongen
: Zlatan knuser Malmö-fansens hjerter

TV-kampene: Dette er ukens oversikt

V76 Bjerke: Bonuspott og herlig Bjerke-løp
V4 Täby Galopp: Galoppfest med Fanny

dagens langoddsprogram er det mye av det samme som tirsdag. Det er stor runde i Champions League, der flere engelske lag skal i aksjon - blant andre Manchester-lagene. I tillegg kan man spille på morgendagens Europa League og en rekke spennende hockeykamper.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 17.55.
CSKA Moskva + Start, samlet odds 3,98.

CSKA Moskva - Wolfsburg, H 2,15
Hvis ikke russerne vinner denne kampen, kan de vinke farvel til avansement. De ligger sist med fire poeng - alle kapret på hjemmebane - og dagens motstander ligger to poeng foran på en tredjeplass.

CSKA har levert bra på hjemmebane i Europa denne sesongen, med 3-2-seier over PSV - her ledet de 3-0 tidlig - og poengdeling mot Manchester United.

I hjemlig liga hadde de tidlig et enormt forsprang, som har krympet fra ti til seks poeng takket være to ligatap på rad. Legger man til tapet i Manchester, har CSKA faktisk tre tap på rad i tellende kamper.

Seydou Doumbia er trolig den viktigste offensive kraften i dette laget og han er endelig tilbake etter skade, han mistet helgens kamp. Sammen med Musa, Dzagoev og Tosic har CSKA en fryktinngytende offensiv.

Wolfsburg har to seire på hjemmebane og to tap på bortebane, i typisk tysk stil. I helgen fikk de imidlertid en massiv opptur med hele 6-0 mot tafatte Werder Bremen, og at Julian Draxler er tilbake i startelleveren (suspendert i helgens ligakamp) er neppe en svekkelse. Max Kruse er også tilbake for fullt etter skade.

Backen Ricardo Rodriguez er ikke med til Moskva av personlige grunner, moren hans gikk bort i helgen. Sveitseren er en vanvittig viktig spiller for gjestene og er blant de 40 nominerte til UEFAs stjernelag fra 2015. Den solide og viktige midtbanespilleren Luis Gustavo blir heller ikke med til Moskva grunnet ryggproblemer.

Selv om ikke CSKA er blant de mest pålitelige lagene i Europa, har de alt å spille for og må vinne. Wolfsburg kan overleve med uavgjort - da må de dog slå Manchester United hjemme -, men det er neppe noe å satse på. Gjestenes nøkkelfravær er også ikke til å overse.

Uansett: Vi backer de hjemmesterke russerne til 2,15 i odds, et objekt som kan leveres som singel, men som vi velger å kombinere for å få høyere odds.

Start - Jerv, H 1,85
Selv om det ikke var mye positivt å hente ut fra Jerv - Start-kampen, fikk i det minst Start med seg en scoring og en opptur. De var kanskje heldige som ikke slapp inn både mer mål og tidligere, men føret var virkelig langt fra det de kan forvente i Sør Arena i kveld.

Hjemmelaget har riktignok en vanvittig tung resultatrekke for tiden og har fortsatt ikke vunnet siden 4. juli, men forhåpentligvis for deres del innser de at det er nå eller aldri. Selv om de tok bare to poeng fra de siste syv hjemmekampene, har ikke Start en helt elendig hjemmestatistikk - 4-3-8 er tallet totalt.

Kvaliteten er også bedre i Start-troppen enn hos Jerv og det er hjemmelaget klar over. De bør ikke undervurdere gjestene, dog - det er det ingen grunn til. Med 1-1 i Grimstad har de en trygghet i ryggen før de spiller den viktigste kampen på mange, mange år.

Likevel: De har spilt med kniven på strupen hele høsten og ikke vunnet, så det er ingen garanti for at de leverer i dag. Start har også fått det noe ydmykende stempelet som nedrykksspesialister.

Kaptein Rolf Daniel Vikstøl ble skadet i forrige oppgjør og rekker ikke kampen. Andreas Hollingen var lenge tvilsom, men er med. Jørgen Hammer er stadig skadet. To forsvarer ute, altså.

Gjestene har virkelig stått for en bragd ved i det hele tatt å komme til opprykksfinalen til Tippeligaen og superlativer er så absolutt ikke nok for å beskrive den utrolige ferden fra 3. divisjon i 2013 frem til i dag. Reisen kan få sitt foreløpige klimaks om de rykker opp i dag - det ville vært en fotballbragd Norge sjelden har sett maken til.

Jerv har gjort det til sitt varemerke å score viktige mål helt på slutten av kamper, så også sist mot Start. Sannheten er imidlertid at Jerv skapte vanvittig med målsjanser mot Start og det på et svært vanskelig føre.

Ingen fravær for gjestene.

Selv om ikke Starts siste prestasjoner akkurat innbyr til tillit, har de det kvalitetsmessige overtaket på gjestene. Seier her vil gi en etterlengtet opptur etter en blytung sesong, og vi tror de endelig klarer å sørge for en nedtur for Jerv.

Spesielt med tanke på 1-1-resultatet Start fikk i Grimstad, som betyr at de har det psykiske overtaket inn mot dette returoppgjøret.

Vi spiller H til 1,85 og får nesten fire ganger betalt på denne dobbelen.

Kommentarer til denne saken