Gå til sidens hovedinnhold

Storklubb jakter Deilas spiss

Dårlige nyheter for den norske treneren.

Svenske John Guidetti har vært en av Celtics viktigste spillere denne sesongen. 22-åringen har scoret 11 mål på 16 kamper, ble kåret til månedens spiller i den skotske ligaen i oktober, og er en av de viktigste grunnene til at Ronny Deilas mannskap er tilbake på vinnersporet etter en skjev start på sesongen.

Det er bare ett problem: Celtic eier ikke Guidetti.

Ønskes av tidligere manager

Det er det Manchester City som gjør, men den skotske klubben gjør alt i sin makt for å hente spissen på permanent basis når kontrakten hans med Manchester City går ut til sommeren.

Men nå ser det ut til at Deila får en konkurrent i jakten på Guidettis underskrift.

Ifølge svenske Aftonbladet, som viser til det italienske nettstedet Tuttomercatoweb, skal Roberto Mancini være interessert i å hente den svenske spissen til Inter.

Det gir mening, ettersom Mancini var Guidettis manager i Manchester City helt fram til han fikk sparken i klubben i mai i fjor.

Møter Inter i europaligaen

Det italienske nettstedet henviser til kilder i Inter som sier at klubben vil hente Guidetti for å forsterke den offensive delen av laget.

Om så er tilfelle, spørs det om det kan bli vanskelig for Celtic å matche et kontraktstilbud fra den tradisjonsrike, italienske klubben.

Skjebnen skal ha det til at nettopp Inter og Celtic møtes i 16-delsfinalen i europaligaen i februar. Da er John Guidetti klar for å bidra for Celtic, etter at han ble registrert for sent til å kunne delta i europaligaens gruppespill denne høsten.