Gå til sidens hovedinnhold

Storklubber har lagt inn tosifrede millionbeløp på Wikheim og Fossum

Gustav Mendonca Wikheim (22) er ønsket av belgiske Gent mens Bundesliga-klubben Hannover er ute etter Iver Fossum (19).

Etter hva Drammens Tidende erfarer har belgiske Gent lagt et tosifret millionbeløp på bordet for å sikre seg Strømsgodsets venstrekant Gustav Mendonca Wikheim (22).

Den tyske Bundesliga-klubben Hannover skal ha gjort det samme i et forsøk på å kjøpe midtbanespiller Iver Fossum (19).

Godsets sportssjef Jostein Flo vil ikke kommentere verken klubber eller beløp, men bekrefter overfor Drammens Tidende at klubben har mottatt bud på SIF-duoen fra store europeiske klubber.

- Vi annonserte at det ville bli storm mot våre beste spillere, nå er det en realitet. Det er snakk om store klubber og store beløp, så vi er nødt til å bruke litt tid, sier Flo.

Kan komme flere store bud

Gent er midt i sesong og topper den belgiske eliteserien etter 17 spilte kamper.

I Tyskland er også sesongen kun halvspilt. Hannover ligger foreløpig på 14. plass av 18 lag i Bundesliga, som er den tyske toppdivisjonen.

Begge lag spiller seriekamp fredag, men Jostein Flo sier at Godset nå skal bruke litt tid på å få full oversikt før de bestemmer seg for hvilken, eventuelt hvilke, klubber de skal gå i forhandlinger med.

Det har nemlig aldri før skjedd at Godset har fått så store bud på mer enn én spillere i samme overgangsvindu.

I tillegg er det stor interesse rundt flere andre av spillerne i SIF-troppen, uten at sportssjefen vil kommentere dette nærmere nå.

Flo og co. skal få en ordentlig oversikt over samtlige spillere før de bestemmer seg for hva de gjør videre. Mest sannsynlig vil de ikke gå i forhandlinger med noen før i slutten av neste uke.

Sportssjefen ønsker i utgangspunktet ikke å selge noen, samtidig har klubben intensjon om å utvikle spillere gode nok for større internasjonale klubber.

I sommer var Gustav Mendonca Wikheim nær en overgang til FC Midtjylland. Etter hva Drammens Tidende forstår er danskene fortsatt svært interessert i den 22 år gamle eikværingen.

Mendonca Wikheims agent, Tore Pedersen, vil ikke kommentere saken overfor Drammens Tidende.

Samtidig skal det være grunn til å tro at andre store klubber vil melde seg på i kampen om Mendonca Wikheim og Fossum den kommende perioden.

Håper å selge enten Wikheim eller Fossum

Jostein Flo ønsker foreløpig ikke å kommentere om Godset kan komme til å selge både Gustav Mendonca Wikheim og Iver Fossum. Det blir til syvende og sist et spørsmål om pris.

- Vi prøver å styre det mot ett salg, men vi vet ikke hvem eller hvor, forteller han.

Sportssjefen vet at det vil komme reaksjoner nå som klubben kan være i ferd med å miste noen av sine beste spillere.

De marineblå har holdt stø kurs mot toppen siden Bjørn Petter Ingebretsen tok over som hovedtrener i slutten av mai. Årets sølvvinner kan ta opp kampen mot de beste lagene neste sesong, men da spørs det om de har rå til å selge flere av lagets beste spillere.

Samtidig som Godset ønsker å innfri spillernes drømmer om spill i større ligaer, er Flo opptatt av å opprettholde de sportslige ambisjonene til klubben. Han legger til at det tross alt er positivt at store utenlandske klubber er interessert i Godsets spillere – og at det er en bekreftelse på at klubben gjøre mye riktig på spillerutvikling.

Les flere saker fra Drammens Tidende her.

Kommentarer til denne saken