Gå til sidens hovedinnhold

Storm herjer Sør-Sverige

Båter blåser på land og trær velter over veiene i Sør-Sverige.

Den svenske kysten sør for Göteborg ble lørdag rammet av kraftige vinder på opp mot 24 meter per sekund. Det har ført til flere stengte veier og småulykker, melder Aftonbladet.

En lastebil ble truffet av et tre som blåste ned sør for Helsingborg, men føreren ble ikke skadet. Flere steder har båter blitt blåst på land, mens mange veier rundt om i Skåne er stengt på grunn av nedblåste trær. Det er ikke rapportert om noen personskader.

Også i Danmark har det blåst kraftig lørdag, og ifølge Ekstra Bladet har trær veltet «for et godt ord» flere steder i landet, men heller ikke her har det kommet til alvorlige personskader.

Også i Sør-Norge har det blåst kraftig lørdag, både på Vestlandet, i Trøndelag og i fjellet i Sør-Norge, forteller meteorolog i Storm Weather Center til Nettavisen. Vinden som har herjet i Sverige har nå passert norske områder, men et nytt felt med harde vindkast kommer natt til søndag.

- Det er meldt opp i stiv kuling på kysten av Vestlandet, og også i fjellet. Det blir nokså mye regn i Rogaland, Vest-Agder og de sørligste fjellstrøkene, forteller meteorolog Hansen.

Han forteller at eventuell nedbør vil falle som snø over 600 meter i Trøndelag og Møre og Romsdal, mens det i resten av Sør-Norge vil kunne komme snø ned til mellom 800 og 1000 meter over havet.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter