Med svensk fotballdirektør har Notts County fått en «flying start» i League Two – på fjerde nivå i det engelske divisjonssystemet.

Sven-Göran Eriksson har fra tribuneplass kunnet notere to seirer og 9-0 i målforskjell to kamper ut i sesongen. Nottingham-klubben har selvsagt plassert seg på toppen av tabellen.

Sjekk overgangsstatus nederst i artikkelen!

Klubben har hentet inn fem nye spillere foran seriestarten. Men i kraft av sitt verdensomspennende nettverk jakter svensken nå på storfisk.

Vieira, Figo og Nedved?
Tabloidavisen Mail og Sunday klasket til i helga med å koble spillere som Patrick Vieira, Luis Figo og Pavel Nedved til klubben. De to sistnevnte har lagt fotballstøvlene på hylla og må i så fall overtales av den karismatiske svensken.

Også Sol Campbell sitter i tenkeboksen etter å ha mottatt et tilbud som vil gi ham 90 000 pund (900 000 kroner) i uka. Men også Newcastle er oppmerksomme på Portsmouth-stopperen.

Eriksson har også vist at han tenker langsiktig med sitt elleville prosjekt i Notts County. Få hadde trodd at et keepertalent som Kasper Schmeichel var en mann for League 2.

Før helga maktet imidlertid «Svennis» & Co. å få 22-åringen til å signere en femårskontrakt.

Arabisk kronerulling
Det er investorgruppa Munto Finance med base i Midtøsten som har headhuntet den tidligere engelske landslagssjefen til klubben.

I starten av juni gikk araberne inn med fersk kapital og lovnader om å bygge en ny storklubb. Manager Ian McParland ble fredet og eierne lovte store forandringer på Meadow Lane i årene som kommer.

- Notts County sees på som en attraktiv klubb å investere i, både på grunn av klubbens arv og stolte historie. Vi mener dette er en ideell tid å gå inn i klubben på, med tanke på klubbens etablerte og lojale supporterskare, 150 års jubileet i 2012 og med et stadion som allerede holder Championship-standard.

Notodden-spiller valgte Barnsley
Om det er nok til å lokke stjernene fra Serie A, vil tiden vise. Det som allerede er klart er at Sven-Göran Eriksson går bredt ut i sitt søk etter nye spillere.

Fra Notodden ankom Oneil Thompson på prøvespill i starten av august. Midtstopperen skrev under for Barnsley i stedet. Også to spillere fra svensk fjerdedivisjon har fått vise seg fram i Notts County.

Johan Möller fra IF Viken og David Johannesson fra IFK Åmåls ble hentet inn på prøvespill. Sistnevnte sto med imponerende 25 mål på 11 kamper i fjerdedivisjon.

Men i likhet med oppholdet hos Åge Hareide og Örgryte i starten av juli, endte det ikke med kontrakt for spissen.

Svennis har nok høyere mål enn som så.

Overganger i Notts County sesongen 2009/10:

Spillere inn: Kasper Schmeichel (Manchester City), Karl Hawley (Preston), Lee Hughes (Oldham), Luke Rodgers (Yeovil), Ben Davies (Shrewsbury), Brendan Moloney (Nottingham Forest), Graeme Lee (Bradford), Neal Bishop (Barnet), Ricky Ravenhill (Darlington), Craig Westcarr (Kettering).

Spillere ut: Adam Nowland (Blackpool), Adam Tann (Histon), Myles Weston (Brentford), Richard Butcher (Lincoln), Michael Johnson (lagt opp), Gavin Strachan (Corby), Adam Nowland, Jamie Forrester.