Klokken 20.10 norsk tid torsdag starter PGA-turneringen Sony Open på Waialae Country Clup på Hawaii. Natt til fredag, 02.30, slår Henrik Bjørnstad (30) ut på første hull i sitt comeback i verdenstoppen.

- Dette er mye større enn folk skjønner. Dette er en verdensidrett, noe av det største. Det er en enorm interesse og medieeksponering, og enorme summer involvert. Dette er mye større enn de fleste andre idretter, sier sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund til Nettavisen.

- Særlig her borte i USA.

5,5 millioner til vinneren
Det ligger snaut 31 millioner kroner i premiepotten i Sony Open, og vinneren reiser hjem med drøyt 5,5 av disse millionene. En god sesong på årets PGA-tour kan i beste fall sikre Bjørnstad og familien økonomisk i lang tid framover.

Naturligvis er han spent foran comebacket og foran møtet med stjerner som Ernie Els, Luke Donald, Retief Goosen og Vijay Singh.

- Jo, det er litt mer sommerfugler i magen enn vanlig, forteller Henrik Bjørnstad til Nettavisen.

- Sunne sommerfugler, legger han til.

- Godt forberedt
Det skyldes imidlertid verken premiepotten eller det store medietrykket.

- Det er mest fordi det er så lenge siden jeg har spilt en turnering. I morgen blir det bedre, når jeg har fått en runde i kroppen, forteller 30-åringen.

Bjørnstad skal gå sammen med Brendon de Jonge (29) og Nick Mason (27) under turneringens to første runder. Innsatsen på de første 36 hullene avgjør om han får lov til å spille de 36 siste.

- Jeg er veldig trygg på at jeg har gjort absolutt alt jeg kan i forkant av turneringen, så nå får det som skjer, bare skje. Jeg er veldig godt forberedt, lover Henrik Bjørnstad.

Les også: - Jeg er god nok til å vinne

Ekstern lenke: Følg Sony Open direkte