Gå til sidens hovedinnhold

- Største talentet siden Per Ciljan Skjelbred

16 år gamle Fredrik Aursnes har akkurat begynt i 2. klasse på videregående. I semifinalen mot Brann spilte midtbanetalentet hovedrollen.

HØDD - BRANN 3-1

ULSTEINVIK (Nettavisen): Erik Huseklepp, Kim Ojo og Bentley. Profilene var sjeldent mange på Høddvoll da Brann gjestet Ulsteinvik. Men Branns mange landslagsspillere kom i skyggen av en 16 år gammel unggutt fra Hareid. Fredrik Aursnes scoret Hødds essensielle utligningsmål og storspilte gjennom samfulle 90 minutter.

- Jeg hadde ikke hørt om Aursnes før kampen. Det var han som scoret Hødds første mål, ikke sant? Det var en flott scoring og utrolig imponerende om han bare er 16 år, sier landslagsspiller Erik Huseklepp til Nettavisen.

Kontrasten mellom landslagsspillerens og ungguttens status er stor. Kontrasten mellom Huseklepp som 16-åring og Aursnes som 16-åring er tilsvarende stor. Aursnes er allerede en nøkkelspiller for cupfinaleklare Hødd. Huseklepp hadde ikke kommet fullt så langt i sin karriere da han var på Hødd-talentets alder.

- Da jeg var 16 år, spilte jeg på juniorlaget til Vadmyra, illustrerer Huseklepp.

- Det er klart at han må ha et stort potensial, fortsetter Brann-stjernen.

LES OGSÅ: YDMYKET SIN EGEN FAVORITTKLUBB

Imponert Skarsfjord
Også Brann-trener Rune Skarsfjord dro frem superlativene i sin beskrivelse av Hødds midtbaneelegant.

- Jeg har fulgt med Hødd i høst, og både Aursnes og Sivert Heltne Nilsen har vært gode på Hødds midtbane. Aursnes er allerede noe av det beste Adeccoligaen har å by på, mener Skarsfjord.

- Er han en spiller Brann kan være interessert i?

- Vi har mange talentfulle spillere i Brann. Jeg tror han har godt av noen år til i Hødd.

Hovedpersonen selv er enig i det. Aursnes fremstår som en rolig gutt med beina godt plantet på jorda. Hans rolige væremåte kommer til syne når 16-åringen spiller fotball. Aursnes virket totalt uanfektet og viste stoisk ro da han gjennomførte en prikkfri kamp mot Branns stjernegalleri. Scoringen med venstrefoten fra skrått hold var et eksempel på det.

- Jeg var sikker på at det var offside, så jeg var ikke nervøs da jeg ble spilt igjennom, forteller Aursnes til Nettavisen.

Fikk beskjed om å score
Før kampen fikk Aursnes én beskjed fra trener Lars Arne Nilsen, og den var klokkeklar.

- Jeg satt ved siden av Fredrik på bussen og sa til ham: I dag er en fin dag å score ditt første mål. Greit, sa han. Også gjør han det, forteller Nilsen.

Aursnes gjorde bare han fikk beskjed om.

- Treneren bestemmer! Jeg følte at jeg klarte å beholde roen bra under hele kampen. For meg er det ikke så stor forskjell om det er 100 eller 6000 tilskuere på tribunen. Men det var god stemning og utrolig moro, forteller Aursnes, som ikke hadde overdreven respekt for Branns profilerte navn.

- Jeg synes ikke det er så stor forskjell på Adeccoligaen og Tippeligaen. Brann dunket stort sett ballen opp mot Kim Ojo, sier han.

- Største talentet siden Skjelbred
Aursnes har vokst med oppgavene gjennom hele sesongen. Storspillet mot Brann er det foreløpige klimakset. Skal vi tro lagkameraten Pål Andrè Helland, vil høydepunktene stå i kø fremover for stortalentet.

- Fredrik er utrolig god. Han er det største norske midtbanetalentet siden Per Ciljan Skjelbred herjet i Champions League som 17-åring. Å være så rolig, uanfektet, respektløs og så teknisk dyktig i den alderen, er helt unikt. Fredrik har utvilsomt potensial til å komme på A-landslaget på sikt; han kan bli så god han bare vil, skryter Helland til Nettavisen.

Aursnes ønsker imidlertid ikke å tenke i de baner, snarere tvert imot. Foreløpig har han takket nei til spill for aldersbestemte landslag.

- Det har blitt mye nytt i det siste. Jeg dro fra Hareid i 4. divisjon til Hødd før sesongen, noe som var en stor overgang. Jeg føler at jeg har hatt nok med Hødd så langt og vil vente til jeg føler meg klar. Jeg stortrives her og vil bli her lenge, sier Aursnes.

En rolig, avbalansert og beskjeden skoleelev, med et fotballtalent av den sjeldne sorten.

Kommentarer til denne saken