Gå til sidens hovedinnhold

Storstjerne reddet poeng

En av Europas mest ettertraktede viste klasse under nattens Copa America-oppgjør. Se målene her!

URUGUAY-CHILE 1-1:

Det ble nok et uavgjortresultat i Copa America natt til lørdag. Seks av ni kamper i turningen har endt uavgjort, og denne gangen var det Uruguay og Chile som delte poengene.

Uruguay tok en fortjent ledelse etter 54 minutter gjennom Alvaro Pereira, men den svært ettertraktede Alexis Sanchez utlignet elleve minutter senere.

I motsetning til for eksempel Brasil og Argentina, har Chile spilt underholdende fotball under årets turnering. Det er trener Claudio Borghi fornøyd med, selv om nattens kamp endte uavgjort.

- Jeg foretrekker å spile uavgjort på denne måten, framfor å vinne ved å spille stygt, sier Borghi, ifølge AFP.

- Vi visste at de kunne skape problemer for oss når de angriper, men laget er lagd for å skaffe ballen og gå fremover, og vi er overbevist om at det er måten å spille, fortsetter treneren.

Sanchez briljerte
Chile var nærmest scoring i første omgang da en klarering traff Chiles Mauricio Isla, men ballen traff tverrliggeren bak en utspilt Fernando Muslera i Uruguay-buret.

Ni minutter etter hvilen var det Uruguay som tok ledelsen. Liverpools Luis Suarez forserte fint ned til dødlinjen og slo tilbake til Alvaro Pereira som scoret sikkert.

HTML EMBED

Etter det var det Alexis Sanchez-show. Udinese-spilleren viste hvorfor lag som Barcelona, Manchester City og Chelsea er ute etter han. Sanchez sto bak det meste av Chiles offensive spill, og scoret også utlikingsmålet, da han tuppet inn ballen etter 65 minutter.

- Målet kom etter en defensiv feil fra oss, men Sanchez, som er en stor spiller, utnyttet det, sier Uruguay-trener Oscar Tabarez etter kampen.

Ingen av lagene klarte å score igjen, og dermed endte kampen i gruppe C uavgjort.

Uruguay kan ryke ut
Det setter Chile i førersetet foran sine mer meritterte motstandere - Uruguay og Mexico. Sistnevnte tapte sin kamp mot Peru og står med null poeng etter to kamper. Mexico er dermed ute av årets Copa America.

- Dagens kamp var en fin test, men vi har ikke oppnådd noe enda, sier Chile-trener Claudio Borghi.

I neste runde i gruppe C møtes lederne Peru og Chile. Et uavgjortresultat i den kampen vil sende begge videre, mens Uruguay kan fortsatt gå videre ved å bli beste treer.

(Se målene fra Uruguay-Chile i videoen under):

Kommentarer til denne saken