Gå til sidens hovedinnhold

Stortalent best i målfest

I sin første ligakamp fra start for sesongen fikk Dean Marney en begynnelse på 2005 han aldri kommer til å glemme. Med to mål og én målgivende pasning knuste han Evertons håp om poeng.

TOTTENHAM - EVERTON 5-2:
Everton har vært sesongens store overraskelse i Premier League, og ligger på fjerdeplass på tabellen.

Mot Charlton i forrige serierunde kom et sjeldent feilskjær fra de blå, da de måtte reise hjem med 0-2 i bagasjen.

Tottenham hadde fem serieseirer på rad før de spilte 1-1 mot Crystal Palace sist.

Mot Everton viste de raskt at de fortsatt er i storform.

Fikk sjansen
20-årige Dean Marney, som debuterte i Premier League i august 2003, har vært på utlån i Swindon, QPR og Gillingham for å få erfaring.

Mot Everton fikk han sjansen på midtbanen ettersom Michael Brown var skadet. Og det går neppe an å gripe en mulighet på en bedre måte enn det Marney gjorde.

Bare kvarteret var spilt på White Hart Lane da Marney presenterte seg. En lang ball ble stusset videre av Robbie Keane. Der kom Marney på løp, og sendte ballen kontrollert over Richard Wright i bortelagets mål.

Et annet ungt Spurs-talent, Reto Ziegler, smalt inn 2-0 på volley, før Tim Cahill reduserte på en kontant måte for Everton.

Tottenham førte det meste av omgangen, og kunne ledet mer til pause.

Spurs gode
Andre omgang startet forsiktig, før Spurs satte på turboen igjen. Pedro Mendes fikk ballen fra Kanoute, vendte bort en motstander og satte ballen vakkert i krysset bak en fortvilet Wright.

Så viste Marney seg fram igjen. Han rundlurte Pistone på kanten, og la et lavt innlegg der innlegg skal legges: lavt, hardt og mellom forsvar og keeper. Presisjonen var det ikke noe å utsette på, og Robbie Keane kunne enkelt spasere inn 4-1.

Tottenham fortsatte å produsere sjanser, og et femte mål lå i luften. Snaut ti minutter før slutt kom det. Og for et mål!

Marney fikk ballen på midstreken og satte fart med ballen. Ingen Everton-spillere kom i press, og unggutten fikk føre fritt fram til 20 meters hold. Da stilte han inn siktet, og skrudde ballen strålende i høyre hjørne.

En fantastisk avslutning av kampens store spiller.

Da gjorde det lite for Spurs at James McFadden reduserte til 5-2 like før slutt.

Dette var Dean Marneys store dag.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken