Gå til sidens hovedinnhold

Stortalent kan droppe Norge

- Førstemann til mølla, sier Stabæks ferske debutant om landslagsframtiden.

LA MANGA (Nettavisen): Mikkel Diskerud fikk sin Stabæk-debut fra start i La Manga Cup, og viste lovende takter på en uvant plass på venstresiden av midtbanen.

- Det er egentlig sentral midtbanespiller jeg er, forteller 18-åringen.

Hvilken nasjon han skal representere hvis utviklingen fortsetter, er derimot mer uklart.

- Det er litt førstemann til mølla, innrømmer unggutten, som allerede har rukket å representere to nasjoners ungdomslandslag.

Tre målgivende i landslagsdebuten
Først spilte han for USAs G20-landslag, like etterpå var den norske landslagsledelsen på telefonen og fikk ham med på Norges G18-landslag. I debuten for USA ble det tre målgivende, for Norge har det så langt blitt tre kamper hvor han har blant annet har spilt sammen med Manchester Uniteds Magnus Wolff Eikrem på midtbanen.

- Jeg har en amerikansk mor, derfor kom sjansen for USA. Like etterpå debuterte jeg så for det norske landslaget.

- Egentlig spiller det ikke så stor rolle hvem jeg spiller for, og jeg er litt usikker på hva regelen er her – det er vel hvis jeg har spilt en kvalifiseringskamp at jeg ikke lenger kan spille for det andre landet? Uansett er jeg glad bare jeg får sjansen, det holder lenge for meg.

- Var skikkelig dårlig
Sjansen håper han også å få i Stabæk i tiden fremover, selv om unggutten er kjapp til å innrømme at han aldri så ut som en som skulle spille for en seriemester.

- Jeg var skikkelig dårlig bare for noen få år siden. Mange de jeg spilte med var langt bedre, men den store omveltningen kom da jeg tilfeldigvis fikk sjansen i en sonekamp i Oslo.

- Jeg gjorde en god kamp, Stabæk var til stede og så kampen, så gikk jeg dit.

Drømmer om flere sjanser
Det var for tre år siden. I fjor kom debuten på A-laget (to innhopp), nå er målet enda mer spilletid på førstelaget.

- Stabæk vil nok forsterke med et par, tre spillere til, så veien inn blir nok lenger enn det den har vært her på La Manga.

- Men målet er i alle fall å få noen flere innhopp i neste sesong, så får vi bare se hva som skjer videre, sier Diskerud, som beskriver seg selv som en pasnings- og ballsikker sentral midtbanespiller.

Sjansene for mer Stabæk-tid fremover bør i alle fall være gode etter to starter, og en scoring, i La Manga Cup. Torsdag vanket det da også skryt fra vikarierende hovedtrener Geir Bakke - meget fortjent sådan.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken