Gå til sidens hovedinnhold

Stortalentet sikret tippeligaspill

Mohamed Elyounoussi utnyttet slett forsvarsspill.

RANHEIM - SARPSBORG 08 0-2:

Over to kamper var det Sarpsborg 08 som viste seg mest verdig en plass i Tippeligaen neste sesong, da Ranheim ble slått 3-0 sammenlagt i kvalifiseringen til Tippeligaen.

Østfoldingene hadde 1-0 å gå på fra hjemmekampen, og to scoringer av Mohamed Elyounoussi sørget for at sarpingene kunne reise hjemover, vel vitende om at det også neste år spilles tippeligafotball på Sarpsborg Stadion.

Det var ikke mye Ranheim hadde å by på framover på banen, men kampens første brukbare mulighet var det faktisk vertene som produserte. Mads Reginiussen testet skuddfoten fra 25 meter, men Duwayne Kerr reddet mesterlig til corner.

Bare noen minutter senere satte Mohamed Elyounoussi inn sitt første for dagen. Ballen ble helt tydelig tatt av vinden da keeper Kerr spilte ut bakfra. Eek feilberegnet og plutselig var Elyounoussi alene gjennom. 19-åringen lobbet ballen lekkert over Even Barli og i mål til 0-1.

Dermed gikk Ranheim til pause vel vitende om at de måtte score tre mål i andre omgang for å ha håp om å rykke opp til Tippeligaen.

Det håpet ble knust av Elyounoussi et snaut kvarter ut i andre omgang. Det teknisk briljante stortalentet dro seg gjennom et svært passivt Ranheim-forsvar før han avsluttet til side for Barli og i mål.

Med det gikk naturlig nok mye av lufta ut av kampen, og Ranheim-spillerne innså at fire scoringer på 30 minutter ville bli vanskelig da de ikke hadde scoret ett på 150 minutter.

Kampen ebbet ut med 0-2 og dermed blir lagene i sine respektive divisjoner. Ranheim blir nok å regne med i toppen av Adeccoligaen også neste år, mens Sarpsborg 08 får en ny sjanse i Tippeligaen.

Kommentarer til denne saken