Gå til sidens hovedinnhold

Stortinget evakuert etter eksplosjon

Stortinget ble evakuert etter en kraftig kortslutning i det elektriske anlegget.

SISTE: Stortinget har fått strømmen tilbake, og stortingsrepresentanter og ansatte fikk klokka 15 beskjed om at de kunne slippe inn igjen.

- Røyken er i ferd med å bli ventilert ut, og det er like før vi slipper folk inn igjen, opplyste vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo brann- og redningsetat til NTB klokka 14.30. En halv time seinere slapp folk inn igjen.

«På Stortinget har det vært en kortslutning i det elektriske anlegget. Det har medført noe røykutvikling og strømstans», opplyste oslopolitiet på Twitter.

Oslo Brannvesen meldte at det var et kabelbrudd i bakken som medførte trykk, slik at et kumlokket fløy i været.

Et kraftig smell
Mange politikere meldte at de hørte et smell, og at strømmen så ble borte.

- Poff sa det, så gikk strømmen og nå er Stortinget evakuert, skrev kommunikasjonssjef i Høyre, Sigbjørn Aanes, som befant seg i bygget på Twitter.

Det ble ikke meldt om personskader, men flere ambulanser rykket raskt til stedet.

Kommunikasjonsrådgiver Jorunn Nilsen på Stortinget sa til Nettavisen at hun først hørte et smell.

- Så gikk strømmen, før den delvis kom tilbake. Etter dette gikk brannalarmen. Vi ble da bedt om å forlate bygningen og har fortsatt ikke sluppet inn igjen, opplyste hun.

Ifølge Nilsen var det snakk om en eksplosjonsaktig kortslutning i et teknisk rom under bakken.

- Det er ikke meldt om personskader. Nå foretas det undersøkelser i forhold til materielle skader. Foreløpig vet ikke når vi kommer inn igjen, sa hun kort tid etter alle ble evakuert.

Kabel under bakken
Operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt fortalte i 14-tiden at brannvesenet hadde kontroll på strømbruddet.

- Brannvesenet tror nå at det har kontroll med strømbruddet. Vi er ved Stortinget så lenge brannvesenet er der, sa Børve til Nettavisen. Hun bekreftet at det er snakk om et strømbrudd i en kabel under bakken utenfor Stortinget.

Frp-politiker Per Sandberg var en av mange politikere som måtte evakueres.

- Heldigvis har vi gode varslingsrutiner og evakueringsplaner når slike situasjoner oppstår. Jeg opplevde ingen dramatikk da vi ble bedt om å forlate Løvebakken, sa han.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021