Gå til sidens hovedinnhold

Støtter uavhengig Sør-Ossetia

Russlands nasjonalforsamling sa enstemmig ja til Sør-Ossetia og Abkasias uavhengighet. Presidenten har siste ord i saken.

Den russiske nasjonalforsamlingen ba mandag president Dimitrij Medvedev anerkjenne uavhengigheten til de to georgiske utbryterregionene, Sør-Ossetia og Abkasia, melder CNN.

Verken Russland eller FN har så langt anerkjent deres uavhengiget, til tross for at begge har erklært sin selvstendighet i forhold til Georgia.

Mandag sa begge husene i Russlands nasjonalforsamling enstemmig ja til en slik anerkjennelse. Vedtaket er imidlertid ikke bindende, og det er presidenten som har siste ord i saken, skriver CNN.

Tidligere denne måneden endte Russland i konflikt med både USA, Nato og FN, etter at landet invaderte deler av Georgia. Invasjonen kom som reaksjon på at georgiske styrker hadde gått inn i Sør-Ossetia for å vinne tilbake kontrollen over utbryterrepublikken.

Fremdeles står russiske styrker langt inne i Georgia, til tross for vestlig press om tilbaketrekking og selv om Russland har skrevet under på en våpenhvileavtale, der tilbaketrekking er et av punktene.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken