Gå til sidens hovedinnhold

- Straffes for ekteskap

To amerikanske soldater som mot sine overordnedes vilje har giftet seg med irakiske kvinner blir etterforsket for ikke å ha adlydt ordre, hevder familiene deres.

27 år gamle Sean Blackwell og 37 år gamle Brett Dagen konverterte til Islam for at ekteskapet skulle være gyldig etter irakisk lov. De skulle ha kommet hjem til Florida denne måneden, men må sannsynligvis bli værende i Irak til april neste år.

I mellomtiden ønsker soldatene å sende konene, som begge er leger, til USA. Kvinnene blir ifølge Blackwells mor, Vicky McKee, daglig truet av antiamerikanske irakere, skriver CNN.com.

McKee mener hæren prøver å hindre kvinnene i å komme til USA. Blackwells kone har skrevet i et brev at han har blitt forhindret fra å kontakte henne helt siden parene giftet seg 17.august. Heller ikke Dagen får lov til å kontakte kona si, sier moren hans til CNN.

Soldatene skal ifølge McKee bli forhindret i å bruke e-mail, og i en periode fikk de ikke ringe hjem. Blackwell skriver i et brev at hans overordnede hadde fortalt ham at han ikke kunne bli straffet for å gifte seg, men at han kunne bli idømt saksjoner for ikke å adlyde ordre.

Ifølge en talsmann for nasjonalgarden har soldatenes bataljonssjef sagt han var bekymret for at ekteskapene kunne virke distraherende på troppene og være en fare for deres sikkerhet.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter