Gå til sidens hovedinnhold

Straffet med tribuneplass av Rekdal

- De ble kjempeskuffet og følte det var urettferdig, sier treneren.

VÅLERENGA - STABÆK 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): I midtuken røk Vålerenga ut av cupen mot Gjøvik-Lyn, et bunnlag i 2. divisjon. Lørdag skulle dette revansjeres hjemme mot Stabæk.

VIF-trener Kjetil Rekdal ga etter cuptapet klar beskjed om at dette var uakseptabelt og at det ville får konsekvenser for spillergruppen.

Lørdagens kamp endte imidlertid med 2-0-tap for bæringene. Det måtte Sivert Heltne Nilsen og Niklas Gunnarsson se fra tribunen.

Vraket to
Etter kampen avslørte nemlig Rekdal at de to ble vraket til Stabæk-kampen som en reaksjon på det som skjedde på Gjøvik.

- Dette måtte reageres. Det er helt tilfeldig at det ble de to, det kunne vært flere, sier Vålerenga-treneren til Nettavisen etter kampen.

Han utdypet ytterligere foran et stort pressekorps.

- Dette var et signal fra oss trenerne om at det som skjedde på Gjøvik ikke var akseptabelt. Vi må gå på jobb og levere. De to spillerne er kjempeskuffet og følte det var urettferdig, men vi følte det også var urettferdig at laget på Gjøvik, til tross for alle forberedelser, advarsler og beskjeder om hvor viktig den kampen var, stilte med flatt batteri.

- Da må det gå ut over noen. Derfor satt Sivert og Niklas på tribunen. Det er ikke de to som er skyldig her, det er hele gruppa, men vi måtte sette et eksempel og jeg tror ikke det hadde fått så mye oppmerksomhet i spillergruppa om jeg hadde vraket to juniorspillere. Sivert og Niklas er to spillere som har spilt mye under meg, de har nytt stor tillit og de er med igjen mot Tromsø på tirsdag, forklarer Rekdal til pressen etter kampen.

Likevel fornøyd
Måten Vålerenga framsto på lørdag, var han fornøyd med.

- Det at vi ikke scorer i dag, er helt sinnssvakt, egentlig. Jeg har ingen grunn til å være misfornøyd, sier Vålerengas hovedtrener.

Vålerenga har nå spilt fire strake kamper uten seier, tre av dem i ligaen, men treneren er ikke bekymret.

- I dag gjør vi jobben. Det gjorde vi ikke mot Gjøvik og mot Aalesund var vi sløve, sier Rekdal.

Heller ikke Christian Grindheim er spesielt bekymret.

- Vi må bare snu dette fortest mulig og komme tilbake på et resultatmessig bedre nivå. Da må vi score mål, sier vetranen.

- Jeg er ikke bekymret, jeg har vært i dette gamet for lenge til det. Det er bare spilt sju kamper og alle lag vil få tunge perioder, sier Grindheim.

- Interessant
I andre enden av pressesonen var Stabæks Bob Bradley godt fornøyd.

- Det var en interessant kamp. Jeg likte ikke måten vi åpnet andre omgang på, vi får en mann utvist, men likevel klarer vi holde bra tett bakover, selv om Vålerenga får noen sjanser, sier amerikaneren.

- Vålerenga er ikke et lett lag å møte og det føles godt å vinne, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dette betyr at Stabæk beholder sin andreplass på tabellen med 16 poeng etter sju kamper. Bæringene er bare tre poeng bak Rosenborg.

Vålerenga ligger foreløpig på tredjeplass med 11 poeng.

Åpnet friskt
Vålerenga åpnet første omgang klart best og skapte flere gode sjanser innledningsvis. Først en god sjanse ved Deshorn Brown.

Nykommeren ble spilt igjennom av Daniel Fredheim Holm, men ble forstyrret i avslutningen i det han var igjennom og det endte i lite.

Like etter kom Ruben Kristiansen på ett av sine mange løp på kanten og slo inn foran mål. Han traff Fredheim Holm, men headingen ble for svak.

Ghayas Zahid har vært én av Vålerengas beste denne sesongen og i det sjette minutt snappet han ballen og satte fart mot mål. Skuddet fra teknikeren hadde god retning, men gikk litt utenfor målet.

Etter en meget frisk start dabbet vertene sakte, men sikkert av og det ble lenger og lenger mellom sjansene. I stedet våknet Stabæk.

Straffe
35 minutter var spilt da Stabæk fikk straffe. Giorgi Gorozia ble lagt i bakken av Jonathan Tollås Nation og dommeren pekte på krittet.

Tidligere VIF-spiller Adama Diomande scoret sikkert.

Etter scoringen så luften ut til å gå ut av oslolaget og rett før pause var Stabæk svært nær 2-0. Yassine El Ghanassy snappet ballen på midtbanen og spilte fram Ernest Asante. Han kom alene igjennom med keeper Michael Langer, men skled i det han skulle skyte og VIF fikk avverget.

Første omgang åpnet på underholdene vis, den andre omgangen skulle åpne på både underholdene og dramatisk vis i hovedstaden.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Rødt kort
Først fikk Adama Diomande to svært gode muligheter til å sende Stabæk opp i tomålsledelse, men hadde ikke marginene på sin side. Asante kom også til et brukbart skudd som Vålerengas keeper reddet.

Deretter var det først Zahid og så Herman Stengel som kom til sjanser for Vålerenga. Strengels gode skudd ble flott redet av keeper Sayouba Mande.

Like etter ble Luc Kassi utvist. Han pådro seg sitt andre gule kort for kvelden i duell med Christian Grindheim. Også det første kom etter at han la Grindheim i bakken. Dermed en tidlig dusj på ivorianeren.

Vålerenga skulle spille i minst 33 minutter med én mann mer. De frammøtte på Ullevaal stadion følte seg nok trygge på at jakten på en utligning nå skulle begynne, men i stedet kom en ny kalddusj.

Avgjorde
Med ti mann på banen gikk Stabæk opp i 2-0. Ernest Asante driblet bort Ruben Kristiansen og skjøt lavt fra rundt 15 meter, i kassa.

Etter dette presset Vålerenga på for en scoring og skapte flere gode sjanser, blant annet en ved Brown, men uttellingen satt langt inne.

Samtidig var Stabæk plagsomme i andre enden av banen og var nær 3-0 i det 72. minutt ved El Ghanessey, men Langer var våken.

Flere mål ble det imidlertid ikke.

Kommentarer til denne saken