Gå til sidens hovedinnhold

Strand mister VM

Kjetil Strand kommer garantert ikke til å spille for Norge i de første kampene under VM-sluttspillet i Tunisia. - Jeg er veldig skuffet, sier Strand.

Kjetil Strand ble testet på trening mandag, men etter treningen gikk det som han fryktet mest. Smertene ble for store til at Stavanger-gutten kan rekke VM-åpningen.

Bjerringbro-proffen har pådratt seg en venstresideprolaps nederst i korsryggen.

- Etter mandagens trening, ble det klart at Kjetil Strand ikke kan spille de første kampene i VM. Det kan vi slå fast allerede nå. Men vi har fremdeles et ørlite håp om at han kan spille et eventuelt sluttspill. Likevel tilsvarer en slik skade medisinsk sett en måned på sidelinjen, sier landslagslege for de norske håndballherrene, Thomas Torgalsen, til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

Landslagslegen sier videre at Kjetil Strand sannsynligvis ikke blir tatt ut i VM-troppen tirsdag.

- Men vi vet fremdeles ikke om Strand kan trene alternativt og slutte seg til troppen senere. Akkurat nå er det i hvert fall klart at han ikke kan spille håndball. Smertene blir for store, både når han løper og snur seg raskt, sier Torgalsen.

- Jeg reiser ikke
Kjetil Strand selv sier at han ikke kommer til å delta i VM.

- Det er i hvert fall uaktuelt for meg å ta opp plassen til en annen spiller, slik situasjonen er nå. Jeg kan ikke ta plassen til en annen spiller som er frisk, i håp om jeg blir klar. Slik det ser ut nå, reiser jeg derfor definitivt ikke til VM, sier Kjetil Strand til TV 2 sporten.

Og legger til:

- Jeg er skikkelig skuffet. VM er noe hadde jeg sett frem til.

Torgalsen er imidlertid av en annen oppfatning.

- Det er foreløpig uklart om Kjetil Strand blir med i VM-troppen eller ikke. Det er noe som vil bli diskutert i forkant av VM-uttaket. Vårt medisinske råd er likevel at han bør holde seg i ro. Om han kan spille senere i VM, er uklart. Det kommer an på den treningsintesiviteten han tåler, sier legen.

Tur i skog og mark
Ifølge landslagslege Thomas Torgalsen kommer Kjetil Strand nå til å trene alternativt de kommende dagene.

- Vi kommer til å følge ham opp fra dag til dag. Den behandlingen han har fått foreløpig, har fungert veldig bra. Fremover kommer han til å ta rolige løpeturer, det vil si lett jogging og gå tur i marken, sier han.

VM-sluttspillet i Tunisa starter 23. januar og avsluttes med finale 7. februar.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen