Gå til sidens hovedinnhold

Strand tilbake i storslag

Men ble snytt for matchvinnertittelen.

TROMSØ - LILLESTRØM 1-1:

I Vålerenga ble han aldri noen stor suksess, men i Tromsø skinner han om kapp med vårsola. Lars Iver Strand er virkelig i ferd med å finne tilbake storformen.

Leiesoldaten tegnet seg på scoringslisten da gamleklubben ble slått 4-2 på Ullevål den 6. april, og lørdag kom den offensive midtbanemannen nok en gang i fokus.

Hjemme mot Lillestrøm vartet han opp med et kanonskudd fra 25 meters hold, som suste inn i nettmaskene. Et mål som lenge så ut til gjøre Strand til dagens store helt.

Bare en sen utligning fra innbytter Edwin Eziyodawe sto mellom Tromsø og tre nye poeng. I stedet måtte de altså ta til takke med ett.

- Vi har seieren i lomma, og jeg føler at vi mister to poeng på slutten i dag. Vi spiller ikke optimalt, og det blir som det blir, men det er uansett litt surt, sa Strand til NRK etter kampen.

Hardt i treverket
Det ble en jevn første omgang på Alfheim, der begge lag spilte seg til en rekke gode sjanser. Tromsø hadde et lite spillemessig overtak, men Lillestrøm var heller ikke ufarlige.

Joel Lindpere og Morten Moldskred var begge farlig frampå for Tromsø i løpet av de første ti minuttene, men presisjonen manglet i avslutningene, og gjestene kunne puste lettet ut.

Den 18 år gamle islendingen Björn Bergmann Siguroarson hadde fått sjansen på topp hos Lillestrøm, og etter en halvtimes spill var han nær sin første scoring i den gule drakta.

Et Bjørn Helge Riise-frispark ble først klarert, men på andre forsøk havnet ballen hos Siguroarson. 18-åringen avsluttet fra kort hold, men Sead Ramovic vartet opp med en god redning.

Den aller største sjansen i første omgang lot imidlertid vente på seg. Ett minutt før pause slo Moldskred et flott frispark mot Douglas Sequira, og stopperen headet hardt i tverrliggeren og ut.

Lillestrøm slapp med skrekken, og kunne dermed gå til pausen uten verken mål eller baklengs.

Perle fra Strand
Alfheim er på ingen måte noen favorittbane for Lillestrøm. Før lørdagens oppgjør sto kanarifuglene nemlig med 14 tap på 22 eliteforsøk på Tromsøs hjemmebane.

Og etter 60 minutter så det ut at den tunge statistikken skulle bli enda tyngre.

Tommy Knarvik førte ballen opp i banen, og spilte videre til Lars Iver Strand. Leiesoldaten klinket til fra rundt 25 meter, og ballen suste inn i nettmaskene bak Otto Fredrikson i LSK-buret.

Dette så lenge ut til å være nok til å sikre tre nye hjemmepoeng, men snaue fire minutter før slutt sa en tidligere Tromsø-spiller takk for sist til hjemmefansen.

Karim Essediri fikk ballen til høyre for mål, og spilte den direkte tilbake i feltet. Der dukket Edwin Eziyodawe opp og satte ballen i det lengste hjørnet. LSK hadde slått tilbake.

Dermed endte det uavgjort 1-1 på Alfheim.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken