Gå til sidens hovedinnhold

Straw anklager Israel

Britisk UD anklager Israel for å bryte sitt Veikart mot fred og internasjonal lov i Jerusalem.

Det hemmelige dokumentet, ble presentert for EUs ministerråd mandag, beskriver hvordan Israel prøver å hindre at det arabiske området i Jerusalem noensinne skal bli gjenstand for diskusjoner som et alternativ for en Palestinsk hovedstad, skriver The Guardian.

Dokumentet, som den britiske avisen sitter på, sier at Ariel Sharons regjering bruker ulovlige jødiske bosettinger og den nye muren på Vestbanken som midler i denne kampen. Utenriksminister Jack Straw skal ha bedt sine europeiske kolleger om å være med å stoppe denne utviklingen, blant annet ved å anerkjenne palestinske politiske grupper som opererer i Øst-Jerusalem.

Avventer avgjørelse
Ministerrådet vil ikke ta en avgjørelse nå, men har utsatt behandlingen av temaet til neste måned. Italia skal ha vært pådriveren for ikke å ta en avgjørelse nå.

Dokumentet, som skal være laget av det britiske konsulatet i Øst-Jerusalem, beskriver videre hvordan all jødisk politikk er laget med tanke på å hindre at Jerusalem skal bli palestinsk hovedstad. Blant annet planlegges det bygging av flere tusen nye jødiske hjem på vestbanken, noe som praktisk talt vil dele hele Vestbanken i to.

Britiske myndigheter mener også de israelske aktivitetene i Jerusalem bryter både Veikartet mot fred, og internasjonal lov.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken