Gå til sidens hovedinnhold

Streik og snø stopper fly og tog

Snøvær, tekniske problemer og streik skaper problemer for flere tusen reisende fredag.

Flesland lufthavn Bergen var i dag tidlig stengt i en time på grunn av kraftig snøvær, men er nå åpnet igjen. NSB har hatt problemer med en sporveksler og SAS har kansellert avganger på grunn av streik.

- Det har vært fire kanselleringer på grunn av snøværet. Flyplassen er nå åpnet igjen, men det er meldt om mer snøbyger, så vi vet ikke hva som skjer utover dagen, sier flygeleder Inge Vidar Flesland på Flesland.

SAS streik
På Gardermoen har det vært innstillinger på grunn av streik. Om lag 1700 svenske stuere, teknikere og mekanikere er i streik, alle ansatte er tilknyttet SAS.

- Fire tur-retur flygninger Oslo-Stockholm er kansellert på grunn av streik. Det vil berøre 200 personer. Alle har blitt booket inn på nye flygninger, sier pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingseth til Tv 2 Nettavisen.

Meisingseth sier Oslo Lufthavn ikke har hatt noen større problemer med været, men en flyavgang fra New York er kansellert på grunn av en påkjørsel.

- New York-maskinen er kansellert fordi den ble påkjørt av en lastebil forrige uke. Vi mangler derfor et fly, og fordeler ulemepene rundt omkring i trafikksystemet, så de ikke bare rammer Oslo, sier hun.

Togproblemer
Det meste av togtrafikken inn og ut av Oslo ble lammet i 5-tida fredag på grunn av feil i en sporveksler. NSB anslår at mellom 5000 og 6000 mennesker rammes av togforsinkelsene.

Togtrafikken i Oslo kom i gang igjen ved 07-tiden fredag morgen, men det var ventet store forsinkelser utover formiddagen.

Tv 2 Nettavisen kommer tilbake med oppdateringer

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?