Gå til sidens hovedinnhold

Strippet sau for 30 kilo ull

Sauen Shrek har omsider fått av seg ulla etter seks år på rømmen i villmarka i New Zealand. Ullhaugen veide nesten 30 kilo. Se Shrek før og etter møtet med frisøren.

Den ville og ulne Shrek har holdt til høyt til fjells på Sørøya i New Zealand i seks år, der han trolig overlevde de harde vintrene ved å spise planter og gjemme seg i huler.

Onsdag ble han klippet på direkte-TV i byen Cromwell av en av New Zealands fremste saueklippere, og dermed redusert til en firedel av sitt gamle ulne selv.

Da den ni år gamle bukken nylig ble oppdaget av gjeteren Ann Scanlan 1500 meter over havet i Otago-provinsen, var han knapt til å kjenne igjen som en sau. Det tjukke ullaget var opp til 38 centimeter langt og noen steder hardt som stein.

På grunn av den lange ulla over øynene var Shrek i praksis blind, og han tok seg fram i terrenget ved hjelp av luktesansen.

Haugen med ettertraktet merinoull, nok til å lage 20 dresser, veide 27,5 kilo og skal auksjoneres bort til inntekt for veldedige formål.

Men fordi vinteren igjen nærmer seg, fikk Shrek beholde en rimelig tjukk pels, og ble dessuten utstyrt med en varmende jakke - laget av merinoull.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere