Gå til sidens hovedinnhold

Student får 100.000 i månedslønn

Bli sjef for 600 ansatte og 8000 vikarer.

Går du med en konsernsjef i magen? Nå har du sjansen!

Bemanningsbyrået Adecco trenger også å hente inn nye krefter om sommeren.

I år har konsernet bestemt at en student skal få styre den store skuta i stedet for konserndirektør Anders Øwre-Johnsen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er utrolig mange unge talenter der ute. Nå ønsker vi å gi én av dem en unik mulighet til både å lære og vise seg fram, sier Øwre-Johnsen.

Han er ikke redd for at konsernet skal havne i trøbbel med en så ung og uerfaren person bak roret.

– Jeg er helt sikker på at vi vil finne rett person, som både forstår hvilket ansvar det innebærer og som har noe å tilføre. Slik kan vi også få nye ideer og tenkemåter inn i bedriften. Men jeg kommer ikke til å ta helt ferie denne perioden, smiler Øwre-Johnsen.

God lønn
Lønna på 100 000 kroner i måneden burde også virke forlokkende på mange.

– Dette må være Norges kuleste sommerjobb. Godt betalt – men enda viktigere: En sjelden mulighet og en verdifull erfaring, sier han.

For det er ikke ofte en student får så stor tillit. Gjennomsnittsalderen var 47 år blant de 56 som søkte de tre siste topplederjobbene Adecco rekrutterte til sine kunder. Men konserndirektørtittelen skal ikke bare pynte opp CV-en: Adecco har store forventninger til den som får jobben. Vedkommende skal blant annet lede et nasjonalt toppledermøte og forberede budsjettforhandlinger.

- Det ville nok vært et vel stort sprang for meg, men hadde vært spennende å se hva man duger til. Konsernsjef er ikke minst en betongstein på CV-en, sier jusstudent Harald Knudtzon.

Kommentarer til denne saken