Gå til sidens hovedinnhold

Studenter betaler dobbelt

Studentboligene tok betalt ut oppsigelsesperioden, men leide ut leiligheten på nytt. Forbrukerrådet reagerer.

Og saken kan havne i Husleietvistutvalget, skriver Universitas.

Lidvar Skrede flyttet i november ut fra sin studenthybel på Bjølsen, men hadde to måneders oppsigelsestid. Skrede flyttet på dagen, og leien for den påfølgende måneden ble trukket fra depositumet. Men i desember leide Studentboligene ut leiligheten til en ny student.

- Det vil være lett å svindle folk på denne måten, sier Skrede.

Dobbeltleien fant han ut av i ettertid.

- Det er viktig for oss at færrest mulig står i kø, sier direktør i Studentboligene ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), Tom Olstad.

Forbrukerrådet reagerer, og mener Skrede kan kreve tilbakebetaling med hjemmel i husleieloven, og at han kan heve avtalen fordi den er vesentlig misligholdt.

- En utleier kan ikke sjonglere med de leietakerne som kommer inn. Betalingsforpliktelsene bør opphøre for den som flytter ut når en ny leietaker flytter inn, kommenterer Per Oddvar Pallum, advokat i Leieboerforeningen.

Direktør Olstad forteller at han må se mer på saken før han eventuelt vil love tilbakebetaling.

- Vårt utgangspunkt er det som er kontraktsfestet. I utgangspunktet er det leietakers problem når han flytter ut tidligere.

Skrede sendte i begynnelsen av desember en skriftlig klage til SiO, og krevde pengene tilbake. Nå vurderer han å ta den inn for Husleietvistutvalget (HTU).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken