Gå til sidens hovedinnhold

Stukket til døde

Politiet i Tromsø offentliggjorde onsdag ettermiddag hvordan de tre i Tromsø ble drept.

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) ble drept med kniv.

- Alle ofrene er påført flere stikkskader i overkroppen. Skadene antas påført med kniv. Drapstidspunktet antas å være sent på natten eller om morgenen søndag, skriver politiadvokat Elin Norgård Strand i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Fra tidligere er det kjent at de tre trolig ble drept mens de lå og sov.

Motiv ukjent
Den drapssiktede 38-åringen har erkjent straffeskyld og er foreløpig varetektsfengslet for åtte uker. Han er til behandling ved den psykiatriske avdelingen til Universitetssykehuset i Nord-Norge, Åsgård sykehus.

Noe motiv for drapet er ennå ukjent, og 38-åringens advokat, Ulf E. Hansen, sier at det også vil være vanskelig å lete etter noe konkret motiv for handlingen.

- Vi har å gjøre med en mann som har vært alvorlig syk, og da blir det veldig vanskelig å lete etter rasjonelle motiv, sier han.

Hansen sier at han har snakket med sin klient om hvorfor han gjennomførte trippeldrapet.

Avviser flyttemotiv
Tirsdag gikk Framtid i nord ut med at 38-åringen skulle ha fått beskjed om at han måtte flytte ut av leiligheten han leide, og at dette kunne være årsaken til drapene.

- Jeg har jo hatt en del samtaler med ham. Jeg kan ikke gå i enkeltheter om disse samtalene, men på bakgrunn av de samtalene kan jeg forholdsvis kategorisk avvise flyttemotivet, sier Hansen.

Mannen er fortsatt for syk til å la seg avhøre. Når det vil skje, er høyst usikkert.

- Han trenger adekvat behandling og det får han på Åsgård sykehus. Å få ro rundt situasjonen vil bestandig hjelpe personer som har vært alvorlig syke, så får vi se hvor lang tid man trenger for å stabilisere tilstanden på et akseptabelt nivå, sier Hansen.

Tvangsinnlagt tre ganger
Den drapssiktede kommer fra Båtsfjord, og hadde bodd i Tromsø i to år. Til VG fortalte den siktedes brødre mandag 38-åringen har blitt tvangsinnlagt tre ganger siden 2007.

- Hvordan kan han settes på gaten få uker etter en alvorlig psykose, uten oppfølging, spør brødrene. Brødrene, som ennå bor i Båtsfjord, trodde at broren fikk hjelp i Tromsø.

- Sønnen min ville ikke at andre skulle se at han var veldig syk. Derfor takket han nei til hjelp. Jeg tror ingen i helsevesenet har forstått hvor ille det sto til med ham, sier 38-åringens mor til Finnmarken.

- Han har vært en kjekk gutt. Dessverre har problemene tårnet seg opp for ham de siste tre årene. Det er vanskelig å vite om tragedien kunne ha vært avverget. Han spilte normal, og ville ikke ha hjelp. I en sånn situasjon er det ikke lett å se hvordan samfunnet kunne ha håndtert situasjonen annerledes, sier hun.

Voldelig fortid
Natt til søndag gikk det helt galt for 38-åringen. Han har innrømmet å ha drept Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) som han leide hos i Tromsø, samt Olsens mor, Ragna Elida Christensen (61). Mannen fortalte selv om drapene etter at han hadde blitt hentet av politiet etter at han gikk rundt uten mål og mening i nabolaget.

Les også: De ble drept

Mannen har en lang historie av vold bak seg. Nettavisen snakket mandag med en pensjonist som hadde blitt truet på livet av mannen i 1998. 38-åringen er tidligere dømt for grovt ran og narkotikaforbrytelser.

Les også: - Han skulle skjære ballene av meg

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken