Gå til sidens hovedinnhold

Styrket Lyn må vinne

Etter tapet for Alta det bare seire som gjelder for vestkantklubben.

Sportspills meny lørdag
V75 Jarlsberg: Nye triumfer venter

V65 Østersund: Blekkan har bankeren
Oddstips 1: Bradford skal opp
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette

Langoddsen byr på spennende runder i Primera Division og Ligue 1, den avsluttende runden i Bundesliga, og mye fra Oddsen-Ligaen og 3. divisjon. Vi finner også en kamp fra Serie A, playoff-finale i League Two og to semifinaler i ishockey-VM.

Vi noterte treff nummer fire på rad i går, da Mjällby og Malmö FF spilte uavgjort til 3,10 i odds.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
152. Granada - Osasuna U 2,95
Primera Division. Det gjenstår tre runder i Spania, der Granada har gode 2-2-0 på de fire siste rundene og 4 poeng ned til streken. Det blir en svært spennende sesongavslutning for Granada, spesielt dersom nærmeste lag under streken, Deportivo La Coruna, vinner sin hjemmekamp mot Espanyol i dag, noe de sannsynligvis gjør. Osasuna er a poeng med Granada, men bak på innbyrdes oppgjør. De tok en svært viktig 1-0-seier mot Getafe forrige runde. Både Osasuna og Granada har igjen en overkommelig og en svært vanskelig kamp hver etter denne, og det kan godt være at ett poeng i dag blir gull verdt for begge. Vi tror frykten for å tape ganske fort blir større enn lysten til å vinne, og setter et langskudd på uavgjort til 2,95.

Dagens avslag
Moss - Birkebeineren H 1,85

Oddsen-Ligaen avdeling 1. Det er krise i Moss etter fem strake tap og alt for mange baklengsmål i sesongstarten. Den tradisjonsrike klubben ser i øyeblikket ut til å ha retningen mot i 3. divisjon, og treneren mener det er det mentale presset som spiller dem et puss. Birkebeineren har heller ikke fått til all verden, men er mer i rute i henhold til ambisjonene og vet at de må kjempe hardt for hvert eneste poeng for å holde seg oppe. At Moss er favoritter her, setter vi spørsmålstegn ved, dette er i beste fall åpent og vi ser ingen grunn til å spille den laveste oddsen.

Dagens spill
Til tross for at det ikke er Tippeliga, Adeccoliga eller Premier League på programmet, er det mye som frister i dag. Vi har en ganske klar favoritt i opprykksfinalen i League Two playoff, og starter på Wembley klokken 14.25. Deretter ser vi på norsk 2. divisjon og en godbit fra Frankrike.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

142. Fram Larvik - Lyn
Oddsen-Ligaen avdeling 2. Fram spilte kamp så nylig som på onsdag, og det endte med suksess 3-1 hjemme mot Valdres. Dermed fikk de sesongens første seier, etter et knepent tap for Sundet i premieren og tre strake uavgjorte mot Odd 2, Tønsberg og Pors. Det trengte de virkelig, nå er selvtilliten på plass. Lipoveci, Jacobsen og Hem scoret.

Bwamy (m), Ohnstad og Maruti (a) sto over på onsdag, men kan være tilbake her, melder Østlandsposten. Sagaas (m) er stadig ute. Pietron (m) måtte av banen med skade sist onsdag og ble erstattet av Hem. Polakken kan fort være ute her, men det er ikke bekreftet.

Lyn møtte Alta til toppoppgjør på Frogner Stadion sist søndag, og det endte med tap 0-2. Det passer dårlig med Lyns opprykksambisjoner, for det er bare ett lag som går opp, og Alta har sett skummelt sterke ut innledningsvis. Med tapet borte fort Gjøvik FF er Lyn allerede 6 poeng bak finnmarkingene, og de kan bli avhengige av å vinne i Finnmarkshallen når den tid kommer. Men før det skal en rekke andre kamper spilles, og et feilskjær mot Fram tåles ikke. Forrige bortekamp vant Lyn 2-0 på Raufoss, det lover bra før dagens bortekamp.

Lyn forteller om bedring i skadesituasjonen: "Endre Fotland Knudsen og Vegard Vinje nærmer seg skadefrie. Birger Rasmussen og Trond Haugstad jobber med å komme tilbake i kampform etter lengre avbrekk. Jonas Rygg fikk et innhopp mot Alta på søndag og kan være aktuell fra start mot Fram Larvik. Bjørn Lidin Hansen brakk nesa, måtte sy 11 sting og fikk trolig en liten hjernerystelse mot Alta. Tarjei Omenås og Kidane Dalva må fortsatt belage seg på å miste resten av sesongen."

Det blir ikke enkelt for Lyn i Framparken, for de møter et lag som har fått smaken på seier, men med et par mann tilbake skal Lyn ta dette. Her har vi god tro på bortelaget, som ikke har råd til flere feilskjær, som skal reise seg etter tap og stiller sterkere enn sist. Det er disse kampene Lyn vinner. 1,80 for borteseieren brukes i en dobbel.

160. Troyes - Bordeaux
Ligue 1. Det er to runder igjen, og Troyes ligger ille, men ikke håpløst, til. Etter 2-1 borte mot Rennes, tap for Nice, 1-0 hjemme mot Evian og 1-0 borte mot Ajaccio, er det bare 3 poeng opp til Evian over streken. Dermed kan Troyes berge plassen med seier i dag og seier borte mot ferdigspilte Valenciennes i siste runde. Med den formen de viser nå, er det ikke umulig. I midtuken spilte Troyes hjemme mot dagens motstander i semifinalen i Coupe de France, den kampen tapte de 1-2.

På skadelisten ser vi Ngoyi (m), Jean (a) og tre andre spillere som har vært ute lenge og deltatt lite. Nivet (m) var suspendert i cupen tidligere i uken, men er tilbake her.

Bordeaux er i finalen i Coupe de France, der de møter Evian 31. mai. Denne kampen blir topp prioritet for Bordeaux, som er ferdigspilte i ligaen, de ender rundt 8. plass. Bordeauxs trener Gillot var tydelig i midtuken på at semifinalen mot Troyes skulle vinnes for en hver pris, det klarte de og nå får de sjansen i Europa League dersom de slår Evian i finalen. Gillot sa langt på vei at han ville toppe laget i cupkampen, men ikke ukens andre kamp mot Troyes, altså denne, dersom de gikk videre i cupen. Hvor lite toppet, og hvem han eventuelt velger å spare fra start, kan vi ikke vite.

Marange (f), Sane (f), Sertic (m) og N'Guemo (m) er spillere som har slitt med skader den siste tiden, som man kan tenke seg får hvile her. Tre faste i forsvar er utelatt fra troppen.

Her baserer vi oss på spekulasjoner i større grad enn ellers, for 2,00 på hjemmeseieren kan være gull dersom bortelaget hviler mange. Men la oss si at de ikke gjør det, Bordeaux stiller et bra lag. Likevel har de liten eller ingen motivasjon, de gjorde jobben tidligere i uken og gleder seg til cupfinalen. Dessuten møter de et desperat hjemmelag som har fått opp dampen og vunnet tre av de fire siste. Selv da er ikke 2,00 på H så dumt, og vi setter 100 kroner på denne dobbelen til 3,60. Spillefrist klokken 15.55.

142. Fram Larvik - Lyn 2,70 3,95 1,80
160. Troyes - Bordeaux 2,00 2,90 3,30

Total odds 3,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken