Gå til sidens hovedinnhold

Suarez beklager for første gang

Men Liverpool-spissen mener fortsatt Evra-episoden ikke var vondt ment.

Luis Suarez og Liverpool valgte tirsdag denne uken å akseptere dommen fra det engelske fotballforbundet i den såkalte «rasismesaken».

Det betyr at uruguyaneren har startet å sone karantenen på åtte kamper, og er trolig ikke spilleklar før bortekampen mot Manchester United 11. februar, avhengig av hvordan Liverpool gjør det i FA-cupen.

Ber om unnskyldning
Nå beklager Suarez for første gang sine handlinger, og har publisert følgende uttalelse, melder BBC.

- Jeg innrømmet til forbundet at jeg sa et ord på spansk, og kun én gang. Jeg har aldri, aldri brukt det ordet på et nedsettende vis, og jeg beklager hvis det har påført noen smerte, sier Suarez.

Det er den første beklagelsen fra Liverpool-hold siden dommen ble klar, men det kan være verdt å merke seg at han ikke nevner Patrice Evras navn ved et eneste tilfelle.

Ingen i Liverpool beklaget først overfor Manchester United-backen Patrice Evra. Rett før jul stilte hele Liverpool-laget i T-skjorter med navnet til Suarez og tallet 7, som er spissens draktnummer.

- Mye vi kunne ha sagt
Etter tapet for Manchester City ble Liverpools manager Kenny Dalglish spurt om hvorfor det ikke har kommet en beklagelse, all den tid Liverpool faktisk godtar utestengelsen av Luis Suarez.

Da påpekete Liverpool-sjefen at fotballverden ikke kjenner til hele hendelsesforløpet, men ville ikke utdype noe mer.

«Det er mye vi gjerne vil si og mye vi kunne ha sagt, men vi vil bare havne i trøbbel. Vi forsøker ikke å være unnvikende. Vel, vi er unnvikende, men det er fordi vi ikke ønsker å havne i trøbbel. Men vi vet hva som har foregått. Vi vet hva som ikke står i rapporten og dette er viktig for oss. Så før jeg får oss i trøbbel, tror jeg dette får være nok», sa Dalglish.

Forsvarte Suarez
The Guardian har publisert en utskrift av hele seansen. Her er et utdrag:

Journalist: «Kenny, omverdenen er ganske sjokkert over at en spiller kan kalle noen «neger» og at det ikke kommer noen unnskyldning eller anger fra din klubb overfor spilleren som føler seg støtt av dette.»

Dalglish: «Jeg ville trodd at du, dersom du uttalte ordet korrekt, forsto dette bedre. Jeg tror det var spansk han snakket og du snakket ikke spansk der.»

Journalist: «OK, hvis en spiller kaller noen «negrito», så fortjener vel spilleren som blir utsatt for det en beklagelse?»

- Kona bruker det
Dalglish: «Spør en språkekspert, hvilket jeg definitivt ikke er. Han vil fortelle deg at i den delen av Uruguay hvor han (Luis Suarez) er fra, er dette helt akseptabelt. Hans kone kaller ham dette og jeg tror ikke han blir fornærmet av henne. Vi har kommet med en uttalelse og jeg tror det er enkelt for alle å lese den. Luis har kommet med en strålende uttalelse og vi vil støtte ham.»

Journalist: «Hvorfor ta utestengelsen nå og ikke spille de tre neste kampene, inkludert semifinalen mot Manchester City i ligacupen?»

Dalglish: «Han kunne ha spilt et par uker til, men han må sone åtte kamper på et eller annet tidspunkt og dette er like bra som noe annet, er det ikke? Det var bedre å bli ferdig med situasjonen.»

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken