Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, Shoaib Sultan, innrømmer at han har vært utydelig i homofilispørsmålet.

På gjentatt spørsmål fra pressen, har Sultan unngått å svare på spørsmål om homofili er synd. Bakgrunnen er at han i 2007, som leder i Islamsk Råd, uttalte at nettopp homofili er synd.

Nå velger han å svare, og har endret mening.

- Personlig mener jeg ikke homofili er synd. Og det bør jo ikke komme som en overraskelse på dem som vet hva jeg står for og hvilket parti jeg tilhører, sier Sultan til Aftenposten.

- Beklager overfor mine homofile venner
På sin Facebook-side beklager Sultan at han har vært uklar.

- Det har i det siste blitt stilt spørsmål rundt mitt syn på homofile. Jeg beklager overfor alle mine homofile venner og andre hvis jeg har vært uklar på hva jeg mener. For jeg mener selvsagt at folk skal få elske hvem de vil, og at like rettigheter for homofile er en selvfølge i et opplyst og sekulært samfunn, skriver ordførerkandidaten.

Han skriver videre at det ikke er tilfeldig at han går til valg på De Grønnes program.


- Jeg støtter helhjertet De Grønnes LHBT-politikk, som har gjort at vi av Oslokomiteen for LHBT-rettigheter er kåret til det beste skeive partiet. Som mange vet, har jeg lenge jobbet for homofiles rettigheter, og for å styrke situasjonen til unge, muslimske homofile. Det vil jeg fortsette med, skriver Sultan.

- Ønsket ikke være utydelig
På spørsmål fra Aftenposten om hvorfor han har brukt så lang tid på å svare, sier han:

- Fordi jeg ikke har ønsket å blande personlige standpunkt med politikk. Men jeg ser nå at jeg kan ha blitt utydelig, og det ønsker jeg ikke å være.

Les også: Sultan kan bli ny ordfører i Oslo - har uttalt seg kritisk om homofilt ekteskap
Les også: Her er listen over alt MDG vil forby i Oslo