Gå til sidens hovedinnhold

Sundt var syk i flere år

Petter Sundt (62) har vært kreftsyk i flere år og sovnet inn onsdag ettermiddag.

Ut fra det Nettavisen erfarer skal Petter C.G. Sundt ha vært kreftsyk i flere år. Han sovnet inn på Diakonhjemmet i Oslo onsdag ettermiddag og ble bare 62 år gammel. Sundt etterlater seg en sønn og en datter som han hadde sammen med sin fraskilte kone.

Petter Sundt var svært anonym og ga sjeldent intervjuer til pressen. Han er kanskje mest kjent for sin tilknytning til det ærverdige rederiet Bergesen. Sundt solgte ut sin eierandel i rederiet Bergesen til det Hongkong-baserte Sohmen-familien for rundt fire år siden, noe som førte til at han innkasserte nærmere to milliarder kroner.

Overtok driften
Petter Sundt overtok, sammen med fetteren Morten Bergesen, driften av rederiet Bergesen i 1976. Sammen med sine søsken kontrollerte de to nærmere 70 prosent av rederiet deres bestefar, Sigvald Bergesen, startet tilbake i 1935.

Etter hvert ønsket de andre familiemedlemmene å få realisert sine verdier og solgte ut sine eierandeler til Kosmos for 1,3 milliarder kroner. Sammen med fetteren styrte Sundt rederiet trygt gjennom 1990-tallet.

Sundt sitt selskap Sundt AS har de siste årene investert i eiendommer, børspapirer, hedgefond samt i pengemarkedet.

Kjempeinvestering i Sverige
I 2003 gjorde han en kjempeinvestering i Sverige da han kjøpte opp deler av hotellkjeden Pandox for 650 millioner kroner. Dette viste seg å være en gullgruve for Sundt.

- Det har vært en fantastisk investering. Jeg satt nede på Bahamas og fikk tilslag på de siste aksjene julen 2003, sa Sundt til Nettavisen den gang.

Sundt hadde mange jern i ilden og var blant annet eier av sitt eget privatflyselskap Sundt Air. Han var også kjent for sitt lidenskapelige forhold til biler.

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie