Gå til sidens hovedinnhold

Super-Cologna lekte med Fiasko-Norge

De norske gutta får lite til å stemme i Sotsji.

SOTSJI/OSLO (Nettavisen): Norge kom til Sotsji med Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug som gullkandidater og et håp om at for eksempel Eldar Rønning kunne stå fram som en medaljekandidat sammen med Chris André Jespersen.

Så langt har det vært grått.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til bronsemedalje i skiathlon, men dette er foreløpig den eneste medaljen de norske allroundløperne har tatt. Northug er totalt ute av form og fikk ikke engang plass på laget til fredagens 15-kilometer i klassisk stil. De som fikk plass på laget leverte langt under pari.

- Det gikk ræva. Det er ikke mer å si om det. Dritdårlig! Kroppen var ikke bra og skiene dårlig. Ingenting stemte og da blir man utklasset, sier Sundby til TV 2.

- Det er klart jeg er dritskuffet. Dette var et av de store målene denne sesongen. Men det var bare ræva i dag, sier han.

Og mens Northugs og de andre norske løpernes form er på bunnen, er rivalen Dario Cologna i storform.

Uten konkurrenter

Sveitseren vant herrenes første OL-øvelse, skiathlon, foran Marcus Hellner, og fortsatte i samme overbevisende stil på 15-kilometeren.

Cologna åpnet kontrollert og satte opp en fenomenal fart etter hvert. Åtte kilometer ut i løypa overtok han ledelsen, og etter dette var det ingen som helst tvil om hvem vinneren skulle bli.

Tiden 38.29,7 var nesten halvminuttet bedre enn sølvvinner Johan Olssons tid. Daniel Richardsson sørget for at det ble to svensker på pallen ved å gå i mål på tiden 39.09,1.

Norsk fiasko

Chris André Jespersen avsluttet godt, men måtte ta til takke med en sjetteplass, slått med ganske nøyaktig ett minutt av Cologna.

Han ble dermed beste nordmann.

Martin Johnsrud Sundby klarte nemlig ikke å leve opp til forventningene. Han ble slått med over halvannet minutt av den sveitsiske OL-mesteren og måtte ta til takke med en beskjeden 13.-plass.

Sundbys svake innsats kom også overraskende på TV 2-eskpert Odd Bjørn Hjelmeseth.

- At den beste norske gutten skulle bli nummer seks, hadde ikke jeg ventet, sier TV 2 Sportens ekspertkommentar.

Eldar Rønning ble også slått med over halvannet minutt, men snek seg foran Johnsrud Sundby og ble nummer 12. Pål Golberg ble slått med 1,44 minutter og endte på 18.-plass.

P.S. Didrik Tønseth måtte trekke seg før start på grunn av en sår hals. Hans plass overtok Pål Golberg.

Kommentarer til denne saken