Gå til sidens hovedinnhold

«Super-Pippo»

Han gikk glipp av marerittet i 2005. Onsdag sørget Filippo Inzaghi for milanesisk drømmekveld.

AC MILAN - LIVERPOOL 2-1: For to år siden rotet AC Milan bort det som så ut som en sikker mesterligatriumf. Den gangen trodde milaneserne at pokalen var sikret i pausen og nærmest hjalp Liverpool inn i kampen med arrogant og ukonsentrert forsvarsspill.

Inzaghi skadet
På tribunen satt en kneskadet Filippo Inzaghi og så lagkameratene bukke under for nervene i straffespark-konkurransen.

- For to år siden var jeg ute hele sesongen, men Milan ventet på meg til jeg var tilbake. Slike ting glemmer jeg ikke så lett, sier Inzaghi til Sky Italia.

I to år har marerittet hjemsøkt milanspillerne. Det største spørsmålstegnet ved Carlo Ancelottis laguttak var om Inzaghi eller Alberto Gilardino skulle spille spiss. Valget falt på måltjuven Inzaghi.

Scoret med skulderen
Og for et lykkelig valg. Like før pause roet han alle italienske nerver ved å styre Andrea Pirlos frispark i mål med skulderen. Men «Super-Pippo» var ikke ferdig. Åtte minutter før slutt fikk han vist hvorfor ingen italiener har scoret flere europacupmål enn ham.

En ellers så anonym Kaká fikk vist hvorfor Pele mener han er verdens beste fotballspiller i øyeblikket. Med en genial pasning satte han tre Liverpool-spillere ut av spill, og Inzaghis løp var ikke noe særlig dårligere. Milans nummer 9 rundet José Reina og trillet ballen i mål til 2-0.

- Dette er en av de kveldene du husker hele livet. Det er umulig å beskrive, jubler 33-åringen.

Det var knapt noen som la merke til at Dirk Kuyt reduserte til 1-2 helt på tampen. For kvelden var italiensk, og «Super-Pippo» den største helten av alle.

Nå er spøkelset ute av skapet, og alle milanesere kan sove søtt, selv når Liverpool dukker opp i drømmene.

- Jeg har scoret en del mål, men å score to i en mesterligafinale, er helt spesielt, smiler Inzaghi.

Hvorfor vant Milan? Diskuter i feltet under saken.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken