Gå til sidens hovedinnhold

Superboy i skummel V5-rebus

Vi fant ingen sikre holdepunkter på Sørlandet i kveld, men tror det kan løse seg for en snill gutt.

Klikk her for Nettavisens V5-forslag

Her finner du vårt DD-forslag

Når den gamle ringreven Hans Petter Tholfsen ofrer søndagsmiddagen for en lang tur til Sørlandet er det som regel med ambisjoner om seier. Den Sandefjordbaserte treneren med 3685 seire på samvittigheten tar med seg to gode travere sørover, og vi tror han kjemper om seieren med begge. Tholfsen er kjent for å ligge lavt på forhånd, men i seiersintervjuene hører man ofte han si at det løser seg for snille guttær.

10 Creek`s Superboy blir kun et tredjevalg i V5-4, og vi synes Tholfsen-traveren er meget spillbar. Med to tetjagende favoritter på strek kan det fort bli akkurat som kusken ønsker. Super News-avkommet avsluttet meget bra til annen fra køen på 15.8 på Biri sist, og 5-åringen har en fin oppgave foran seg. Creek`s Superboy vant tre løp på 19 starter i fjor, og tjente fine 163.000 kroner - att samtlige seire kom nettopp på Sørlandets Travpark drar ikke akkurat ned på troa. Vi bankertipper Tholfsen-traveren på det minste forslaget samt i DD-spillet, men siden hesten er litt variabel i prestasjonene tør vi ikke spille alle penga på ham. 4 Mysterious og 5 Conway Holl må selvsagt regnes tidlig, mens vi heller ikke ser bort fra at 6 Thai Rainman og 7 Ste Kari kan spurte inn til seier. Rainman er nesten ikke streket, men gjorde et solid løp for samme kusk sist, mens Ste Kari også er meget spurtsterk og kommer ut i ny regi i billige omgivelser. Ste Kari er blitt strøket, men vi lar likevel fem hester stå på den store bongen.

Hans Petters andre stallhest heter 7 Enjoy The Dance og blir favoritt i et flott oppgjør i V5-2. Den høykapable Enjoy Lavec-sønnen sliter med helsen, men er meget vond å slå når han fungerer som best. Den toppstammede krabaten har fått et løp i kroppen etter pause, og løser det seg fra et ekkelt innerspor på tillegg kan Tholfsen fort få en fin kjøretur hjem til Vestfold. Samme eiers Perfect Crown vant i V75 i går, og Tholfsen har god form på stallhestene fortiden. Vi synes dog både startkjappe 3 Star Street og sterke 5 Orion Du Goutier må på bongene fra strek, mens også millionær 10 Ocean News er god nok med rett reise underveis.

Solberg tukter storfavorittene?
Den største favoritten kommer ut allerede i V5-innledningen, og 4 I Want Muscles skal ha gode muligheter til å lede dette sprintløpet helt hjem. Vant overbevisende i enkle lag i sine to første starter for Frode Hamre før det tok imot. Nå ser 4-årshoppa ut til å være tilbake i slag, og fra tet leder hun trolig lenge. Vi synes imidlertid 10 Coktail Times virket som en sprek dame første gang ut for Tom Erik Solberg. Selvom motstanden var svak i Drammen gikk hoppa meget fint etter over to måneders pause, og kan komme fint til med rygg på storfavoritten i starten. Vår megaluring må bli 7 One Way Ås som trolig vil fjerne storparten av bongene direkte. Den toppstammede svenskeimporten gikk klart godkjent til fjerde fra dødens etter lang pause. Husk at 5-åringen vant to løp som 3-åring, bl.a. på flotte 15.7 - og Hoppestad-traveren må på bongene når den omtrent ikke blir rørt i spillet.

I den tredje avdelingen blir 7 Moi Elden kjempefavoritt sammen med Parkens dominerende trener Øystein Tjomsland. Elding-sønnen står på 40 meter tillegg, men møter klart enklere motstand enn normalt. Ja, Elding-sønnen kniver stort sett mot de beste og dermed har det blitt få seire de to siste sesongene - men nesten en halv million i pengevei. I kveld kan 10-åringen smyge med i det lille feltet og speede ned rubbet mot mål. En klart undervurdert hest gjør imidleritid til at vi dobler bongene. 5 Torpa Egon blir trolig et fjerdevalg i spillet, men neppe krysset på mer enn hver femte bong. Utrolig nok rangerer Stallskriket Lome Elden-sønnen som D-valg - da er det vel bare å ønske god bedring?
Gottling-traveren har riktignok prestert klart under pari i de siste startene, men en hest som har vunnet 10 av de siste 39 løpene og tjent over 435.000 kroner kan vel neppe lanseres som sjanseløs. Nei, med gode treningsrapporter etter pause og behandling tror vi offensive Solberg vil overta teten tidlig, og er løpslysten tilbake blir han alt annet enn enkel å ta ned.

Helåpent i V5-finalen
Dersom favorittene har torsket kan det bli meget fine penger for de som henger med til siste avdeling. Dette er en meget uviss affære der vi streker åtte hester på storbongen. 11 Loddve har galoppert seg bort to ganger på rad, mens 1 Aabergen, 7 Drav Svint og 9 Heffalompen alle er gode nok men ikke til å stole på. 8 Kjenner Tor har en fin oppgave, og pleier å gjøre fine løp når formen er inntakt - vant etter programtrykk på Forus før nyttår, og Helland er en skrellkusk.

Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 960 kroner.

Kommentarer til denne saken