Lånekassens fastrentetilbud satte rekord i oktober 2011.

Men fra 1. februar kan kundene i Lånekassen binde renten til satser som er enda lavere, sier fungerende informasjonsdirektør Solbjørg Sørensen i Lånekassen til NA24.

Hun opplyser at de nye fastrentesatsene er på 2,379 prosent for tre år, 2,575 prosent for fem år og 3,162 prosent for ti års bindingstid, gjelder fra 1. mars.

Til sammenligning var rekordtildbudet fra oktober på 2,67 prosent for tre års fastrente, 2,97 prosent for fem år og 3,36 prosent for ti år. Tre- og femårsrentene går altså ned med 0,3 prosentpoeng, mens tiårsrenten går ned med nærmere 0,2 prosentpoeng.

Lavere enn flytende
Det nye supertilbudet innebærer at både tre- og femårsrenten er lavere enn den flytende renten, som fra mars er 2,967 prosent.

– Studielånsrenten er markedsstyrt og basert på gjennomsnittsrenten på ulike statspapirer. Fordi økonomien i Norge er god for tiden, er renten på disse papirene lav. Norges høye kredittverdighet gjør at staten kan låne penger til en lav rente. Dette nyter kundene våre godt av, sier Sørensen.

Studenter kan ikke binde
I oktober slo 105 000 låntakere til på Lånekassens fastrentetilbud. Denne gang har nærmere 280 000 kunder mulighet til å binde renten. I samme periode kan man også avslutte tidligere inngåtte fastrenteavtaler.

– Studenter som får støtte fra Lånekassen, kan ikke søke om fastrente, påpeker Sørensen.

Søk om fastrente med MinID
Lånekassekunder kan søke om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. De må logge seg inn med MinID.

– Kunder som vurderer å søke om fastrente, bør skaffe seg MinID snarest. MinID er innloggingen mange kjenner fra levering av selvangivelsen og adresseendring til folkeregisteret, opplyser Sørensen.

Oversiktstall Lånekassen:
168 000 kunder har fast rente.

393 000 kunder har flytende rente – av disse har 279 000 mulighet til å binde renten.

Fastrenten som gjelder fra 1. mai, blir offentliggjort i begynnelsen av april.