Gå til sidens hovedinnhold

Supertyfon tar liv på Filippinene

Uværet er det kraftigste i landet på flere år.

Ti mennesker er bekreftet omkommet etter at supertyfonen Megi raste innover den nordlige delen av Filippinene, melder NTB via AFP og DPA.

Uværet er det kraftigste i landet på flere år, med vindstyrker på opptil 260 kilometer i timen i kastene.

På vei mot Kina
Tirsdag morgen hadde tyfonen beveget seg bort fra kysten på vei mot Sør-Kinahavet. Men fortsatt faller det svært kraftig regn over Filippinenes største øy Luzon.

Tyfonen Megi, eller Juan som den kalles på Filippinene, befinner seg ved 06-tiden norsk tid 200 kilometer vest-nordvest for Dagupan, melder det filippinske værsenteret PAGASA. Det meldes om vindstyrke på 160 kilometer i timen nær senteret og 195 km/t i kastene.

Mor og barn drept i trefall
Fire mennesker omkom mandag i Pangasinan-provinsen nord for hovedstaden Manila. En mor og hennes to barn ble knust da et tre blåste overende og rammet huset de bodde i, rapporterer BBC News.

Den fjerde personen ble drept i et lynnedslag, opplyser en talsmann for Røde Kors.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Sjekk værvarselet for Manila her

Sjekk varselet for Cagayan her

I provinsen Isabela er tre mennesker omkommet i stormfloen som uværet har brakt med seg. Også i flere andre provinser har folk mistet livet, og foreløpige beregninger tyder på at 105.000 tonn ris er gått tapt på gårdsbruk i de berørte områdene, melder NTB via AFP og DPA.

Tusener av mennesker ble mandag evakuert fra de nordlige delene landet før Megi nådde kysten.

Har ikke full oversikt
Myndighetene på Filippinene sier tallet på omkomne kan stige. Flere steder er kommunikasjonsforbindelser brutt og det hele og fulle omfanget av skader er ennå ikke kjent, melder BBC News.

I Vietnam har flom rammet tusenvis av hjem. Minst 31 mennesker er døde og 23 er savnet.

Springflo har også rammet Nakhon Ratchasima-provinsen nord i Thailand.

Filippinene rammes hvert år av tyfoner. I juli mistet mange mennesker livet i og rundt Manila da tyfonen Conson slo til. Sjefen for den statlige meteorologitjenesten fikk i etterkant sparken og ble beskyldt for å ha unnlatt å gjøre oppmerksom på faren.

Myndighetene har vært aktive på nett med løpende informasjon, og landets president Benigno Aquino III har vært aktiv på Twitter.

Se video fra Baloy Beach i YouTube-vindu under.

HTML EMBED
Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken