I mange år har Merethe Sørensen handlet fersk ribbe på Coop Mega Rønvik i Bodø noen dager før jul. Hun har oppbevart den kjølig og krydret den etter alle kunstens regler. Så også i år.

Problemet var bare at på julaften i år var ribba helt ødelagt, skriver Avisa Nordland. Det oppdaget hun ikke før det kom en vemmelig lukt fra stekeovnen noen minutter etter at ribba var satt inn.

Klikk.no: Hellstrøm lærer deg å lage perfekt ribbe

Forpestet huset
- Da var alt av butikker stengt. Jeg gråt og tenkte at nå ble det bare potet og gulrøtter til middag. Juleribba forpestet hele huset og ødela hele julefeiringen for oss, forteller Sørensen til an.no.

Ingen advarsel. Da hun krydret ribba lille julaften var det i et kjøkken fylt av duften fra pepperkaker og gløgg. Da merket hun ingen lukt.

- Jeg merket en rar lukt i kjøkkenboden, men tenkte at det var en ødelagt klementin eller noe. Ribba ble oppbevart i papir. Hadde jeg hatt den i en plastpose ville jeg nok merket det mye før, forteller Sørensen, som har fått høre om flere sure ribber de siste dagene.

- Søsteren min kjøpte ribbe samme sted på mandag. Hun merket det heldigvis allerede tirsdag og leverte den ødelagte varen tilbake. Det var hun som berget oss julaften. Da ble det middag hos henne for alle sammen.

- Når butikken hadde fått en sur ribbe tilbake, burde de ha hengt opp et varsel eller noe hvor de ba folk ta en sjekk hjemme for sikkerhets skyld.

Skryt til butikken
Godt forhold. Mega i Rønvika er den faste butikken til familien, og hun har bare skryt å gi butikken.

- Derfor var skuffelsen ekstra stor over å oppleve noe slikt, sier Sørensen som mandag morgen var og leverte ribba tilbake til butikksjef Torleif Rendal.

- Du skulle ha ringt meg på julaften. Dette var nemlig veldig trasig å høre, sier Rendal, og forteller at Merethe Sørensen er den første som kommer og klager på sur ribbe.

Les hos an.no: Forundret butikksjef

- Julaften kan jeg ikke gjøre noe med, men håper at jeg kan gjøre noe for nyttårsaftenen din ved å spandere alt du trenger til den middagen, sier butikksjefen, og Merethe Sørensen takker for tilbudet.

- Men jeg håper at det er mulig å finne ut hvordan dette kunne skje. Jeg mener fortsatt at ribba må ha vært dårlig da jeg kjøpte den, sier hun.

En ansatt i Avisa Nordland kjøpte seg en ribbe på Coop Mega City Nord noen dager før jul. Den viste seg også å være sur, men ble byttet i tide til julaften.

Les flere nyheter fra Bodø hos Avisa Nordland.