Gå til sidens hovedinnhold

Suverent VM-gull til Norge

Knuste alle i lagsprinten.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla gikk inn til gull for Norge på lagsprinten under Falun-VM søndag.

De to norske jentene leverte et kanonløp og vant med klar margin.

En herlig revansj for Falla som ble vraket til OL-lagsprinten i Sotsji. Også den gang var Østberg med å vinne gull.

- Det er morsomt med gull. Det er ekstra morsomt for akkurat disse to jentene. De er begge født i 1990 og har konkurrert mot hverandre og fulgt hverandre i alle år, sier sprinttrener Roar Hjelmeset til NRK.

Sverige tok sølvet, mens Polen ble nummer tre.

Kanonløp
Ingvild Flugstad Østberg gikk den første etappen for Norge og vekslet med Falla på en førsteplass. I løpet av den andre etappen begynte det å forme seg en klar tetgruppe, der fem nasjoner virket blant de sterkeste.

Sammen med Norge hang også Tyskland, Sverige, Polen og USA bra med.

På den tredje etappen var det to nasjoner som skilte seg ut. Norge og Tyskland fikk en luke ned til de andre lagene. Da Flugstad Østberg vekslet inn på den totalt fjerde etappen var Norge tilbake i tet, fulgt av tyskerne.

Svenske ga imidlertid ikke opp og kometen Stina Nilsson kjempet seg tilbake i teten. Før den nest siste etappen handlet det om Norge, Tyskland og Sverige.

På sin siste etappe leverte Østberg et knallløp og gikk ifra de andre konkurrentene. Dermed sendte hun Falla ut med en klar ledelse.

Den ledelsen mistet hun aldri.

Full kontroll
De norske sprintjentene hadde god kontroll i semifinalen, som gikk tidligere søndag. Der gikk laget inn til en klar seier i sitt heat og sikret avansement.

Maiken Caspersen Falla på siste etappe imponerte spesielt og spurtslo flere arge rivaler for å sikre norsk semifinaleseier, selv om det ikke var planen.

- Nei, jeg skulle egentlig ikke spurte, men åh, det er bare så gøy! ropte hun.

Det var egentlig Marit Bjørgen som skulle gå på det norske laget i lagsprinten, men Rognes-jenta hadde en tung dag lørdag og valgte å stå over.

Bjørgen var tydelig stiv og tung i kroppen under 15 kilometer med skibytte lørdag og havnet et stykke ned på resultatlista, da Therese Johaug vant.

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED