Gå til sidens hovedinnhold

Suzann i sorg utklasset alle

Verdenseliten ble bare stående å måpe da Suzann Pettersen satte inn støtet.

Før den siste runden av Safeway Classic i Oregon lå Suzann Pettersen ni slag bak ledende Na Yeon Choi fra Sør-Korea på en 16. plass.

Det er litt som å ligge under 4-0 til pause i fotball. Og med 48 av de 50 beste i verden på startstreken var det ingen som regnet med at 30-åringen skulle blande seg inn i seierskampen.

Samtidig var Suzanns tanker kanskje også hjemme i Norge. Forrige uke døde Annan Forbes Hennie, Aksel Hennies lillebror, i en fallskjermulykke. Hennie var en venn av Pettersen-familien.

- Det får deg til å innse at livet ikke bare handler om golf. Du får satt ting i perspektiv, sa Suzann til pressen etter søndagens runde.

Hennie etterlater seg en kone og en liten baby.

- Det har vært en brutal sommer. Det har vært veldig, veldig tøft. Alt jeg kan tenke på er å sende kjærligheter og klemmer til familien hans, til kona hans og hans lille sønn. Det er bare veldig, veldig trist, sier Suzann til lpga.com.

- I sonen
Men Pettersen hadde ikke gitt opp, og smalt til med en knallrunde sju slag under par – tre slag bedre enn noen andre i feltet.

Når da samtidig Choi tydeligvis ikke taklet presset og gikk sin avsluttende runde to slag over par, var det duket for omspill mellom de to.

Det ble relativt enkelt for Suzann da Choi satte sitt innspill på det første omspillshullet, banens 18., i vannet. Choi rakk også å misse sin putt for bogey før Suzann kunne sikre seieren med en trygg par.

- Jeg ventet ikke akkurat dette da jeg våknet i morges og var ni slag bak. Men er man i sonen, så er man i sonen, sa Suzann etter seieren.

For seieren innkasserer Suzann Pettersen 225.000 dollar, og tar samtidig steget opp på andreplass på verdensrankingen, bare bak suverene Yani Tseng fra Taiwan.

Se ledertavlen her.

Suzanns sisterunde inneholdt fem birdier og en eagle og null bogeyer.

Du kan se hennes scorekort her.

Nær albatross
Eaglen var til alt overmål bare centimetre fra å være en albatross – tre slag under par. På banens tiende hull, et par 5, satte Suzann sitt andre slag bare ørlitegrann for kort.

- Den var vel fem centimeter for kort. Det er så nære man kommer, sa Suzann om akkurat det hullet etter runden.

Det var Suzann Pettersens tredje turneringsseier for året, og den andre på rad. For to uker siden vant hun Irish Open på Killeen Castle, der Solheim Cup skal spilles om en drøy måned. Tidligere har hun også vunnet Sybase Match Play Championship i mai.

Å ta andreplassen på verdensrankingen betyr ikke noe for Suzann Pettersen. Målet er fortsatt å trone helt på toppen på den listen.

- Andreplassen betyr ikke mye for meg. Jeg prøver å ta igjen Yani. For å klare det må man vinne turneringer. Dette var ett skritt på veien, sier Suzann.

HTML EMBED
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken