SIAM COUNTRY CLUB – PATTAYA (Nettavisen/NA24): Norges golfess Suzann Pettersen endte på en delt åttendeplass på LPGA-turneringen utenfor Pattaya i Thailand. For det innkasserer hun cirka 38.000 dollar, om lag 220.000 kroner.

LPGAs ansvarlige i Thailand opplyser til Nettavisen at Suzann hadde muligheten til å innta førsteplassen på verdensrankingen dersom hun vant helgens turnering og taiwanske Yani Tseng ikke ble bedre enn nummer tre.

Slik gikk det ikke og super-Yani vant til overmål turneringen i samme overbevisene stil som tidligere i år. Tseng står med fire turneringsseire på rad hittil i 2011.

Har endret svingen
Suzanns åttenplass i kvinnenes elitedivisjon er likevel en bra prestasjon.

- Spillet har skurret skikkelig alle fire dagene så å havne blant topp ti er jeg nesten overrasket over, sier Suzann til Nettavisen i det hun er på vei inn for å signere scorekortet.

Suzann er glad sesongen endelig er i gang.

- Jeg har endret detaljer i svingen min i vinter og det merkes, den sitter ikke ett hundre prosent ennå. Det var vel stort sett bare puttingen min som var på det nivået jeg vil være, sier Suzann.

Hun synes uansett det var deilig å komme i gang med konkurransegolf etter en lang treningsperiode.

- Nå reiser jeg til Singapore for neste helgs turnering. Jeg føler meg ganske sikker på at jeg skal få fjernet smårusket, sier Suzann som lar det skinne gjennom at hun ikke slår seg til ro med åttendeplasser.

- Jeg spiller for å vinne, understreker hun.

Tutta er Tutta
Tuttas Caddie, David Brooker, er enig i Suzanns analyse.

- Endringene i svingen må fremdeles finpusses. Men det kommer. Det er i juni og juli det gjelder å være på topp, og det klarer hun, sier Brooker til Nettavisen.

- Tror du Suzann vil klare å oppnå drømmen om å bli verdens beste kvinnelige golfer?

- Absolutt, Det er bare et spørsmål om tid, sier Brooker.

- Hva med superjenta Yani Tseng fra Taiwan. Er hun en trussel for Suzann i fremtiden?

- Tseng er i form nå, det synes. Men slik jeg vurderer det er det fem, kanskje seks jenter i verden som har potensialet til å bli nummer en. Tseng, Christie Kerr, Michelle Wie, et par koreanere og Suzann. Jeg tror vi vil se at disse bytter på å inneha tronen, sier sympatiske Brooker.

- Hvordan har Suzanns psyke vært? Hun så tydelig misfornøyd ut på siste green..

- Suzann er Suzann, hun har en konkurransementalitet uten like. Det ligger simpelthen ikke i henne å smile i hytt og pine når hun spiller konkurranse. Heldigvis er hun en veldig trivelig og sosial jente utenfor banen, smiler Brooker.

Thaijenter på gang
På en lang og varm dag, med godt over 30 grader i skyggen på Siam Country Club Old Course, var det stor stemning blant publikum. Noe Thailands egne ungjenter sørget for.

Gjennom hele helgen har 15-årige Ariya Jutanugarn og 22-åringen Pornanong Phatlum hevdet seg helt i toppen. Ariyya endte på delt åttendeplass sammen med Suzann, mens Pornanong endte på delt trettende – to slag bak Suzann.

De to thaijentenes resultater og unge alder understreker at den asiatiske invasjonen på LPGA-touren langt fra er over.

Les også: Tutta kan runde 40 millioner kroner.

HTML EMBED