Gå til sidens hovedinnhold

SV holder egen høring om budsjettet

SV har ikke fått svar fra Finansdepartementet på fem konkrete budsjettspørsmål om flyktninger. Nå trommer partiet sammen til egen budsjetthøring.

– I løpet av mine 19 år på Stortinget har jeg ikke opplevd at regjeringen hindrer partiene på Stortinget i å få svar på budsjettspørsmål på denne måten, sier SVs Karin Andersen til NTB.

SV ønsket blant annet svar på hva det koster å øke antallet kvoteflyktninger og satsene for integreringstilskudd samt hvor mye som er satt av til norskopplæring for asylsøkere i mottak i 2016.

– Ikke hensiktsmessig

Finansdepartementet har forelagt spørsmålene Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Svaret er det samme på alle spørsmål. «Det vurderes (...) ikke som hensiktsmessig å svare på spørsmålet.»

Begrunnelsen for ikke å svare på spørsmålene er at regjeringen fredag vil legge fram et tillegg til statsbudsjettet om flyktninger. Forklaringen er ikke god nok, mener SV.

– Dette er spørsmål det skal være fullt mulig å svare på, selv om regjeringen kommer med sitt tilleggsnummer på fredag, mener Andersen.

Egen høring

Finanskomiteen har besluttet å ikke avholde ekstrahøring om tillegget til statsbudsjett, noe flere organisasjoner er sterkt kritiske til.

Nå har SV bestemt seg for å avholde høring på egen hånd mandag formiddag. Invitasjoner er sendt til organisasjonene.

– De andre partiene på Stortinget er også velkomne, poengterer SV-leder Audun Lysbakken.

Fristen for å stille spørsmål til Finansdepartementet om det såkalte tilleggsnummeret til statsbudsjettet utløper samme dag. Tirsdag innledes budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene KrF og Venstre. (©NTB)