Bare ti dager før anbudsfristen for tidenes flykjøp i Forsvaret løper ut, gir SV beskjed om at det kanskje ikke blir nye jagerfly likevel.

- Det er en reell mulighet å utsette nyinnkjøp. Det kommer an på hva det koster å oppgradere F-16 til den standarden vi trenger, hvor lenge de da vil holde kvaliteten og kostnaden ved dette opp mot å kjøpe fly nå, sier Halvorsen til Aftenposten.

Amerikanske Lockheed Martin med sine Joint Strike Fighter-fly og svenske Saab med sine JAS-Gripen er med i konkurransen og har brukt titalls millioner kroner på å gjøre seg lekre for nordmennene. Den europeiske forsvarsgiganten EADS og Eurofighter på sin side gjorde det før jul i fjor klart at de ikke ville være med på kappløpet fordi søkerne etter deres mening ble forskjellsbehandlet.

SV-lederen sier til Aftenposten at hennes stortingsgruppe ikke ønsker å kjøpe nye jagerfly. Sentralstyremedlem Ingrid Fiskaa har vært ute og etterlyst debatt om hva Norge skal med nye jagerfly.

Det har fått Aps forsvarspolitiske talskvinne, Signe Øye, til å reagere. Hun karakteriserer samarbeidet med SV om forsvarssaker som krevende, skriver Aftenposten.