Gå til sidens hovedinnhold

SV og Venstre på topp i kollektivpolitikken

SV og Venstre toppet listen, mens Frp ble slaktet, da Kollektivkampanjen tirsdag ga terningkast til politiske partier for deres innsats for buss, trikk og bane i ti byer i landet.

Kollektivkampanjen stilte før valgkampen fem spørsmål om forslag til bedring i kollektivtrafikken til alle partiene på Stortinget. Svarene partiene ga, og hva partiene har gjort for kollektivtrafikken siden forrige valg, er grobunn for terningkastene.

SV toppet sammen med Venstre lista med ternigkast fem. Frp ble slaktet med terningkast en.

- Dette er vi selvsagt veldig stolte av. Kollektivkampanjen er en av SV’s aller største kampsaker. For første gang kjører folk mindre kollektivt i hovedstaden. Vårt konkrete mål er at kollektivtrafikken må gå oftere og raskere, sier Stortingsrepresentant for SV i Oslo, Heidi Sørensen (bildet), til TV 2 Nettavisen.

Frp slaktes

Kollektivkampanjen mener at Fremskrittspartiet har en dårlig miljøpolitikk, og plasserer partiet nederst på lista med terningkast 1.

- Frp har en elendig kollektiv-politikk. Partiet tror at flere veier i sentrumsområder er god miljøpolitikk, og foreslår at bussen skal kjøre i samme fil som alle bilene. Med brede nok veier, mener Frp at det ikke vil bli kø. Partiet som påstår de jobber for vanlige folk, vil nok neppe gjøre noe for å bedre situasjonen for alle dem som ikke kan eller vil kjøre bil, sier kampanjens Frp-dom.

Høyre får ternigkast to, mens Kristelig Folkeparti og Arbeiderpartiet får terningkast tre. Senterpartiet fikk en firer.

- Ingen partier har fått terningkast seks. Med den kollektivtrafikken som er i dag, er det umulig å oppnå høyere enn fem, sier Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom, som er en av organisasjonene tilknyttet kampanjen.

Les også:

Overser Oslos kollektivproblemer

Studenter velger kollektivt

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr