Gå til sidens hovedinnhold

Svak oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs åpner svakt opp mandag formiddag, etter at oljeprisen falt fredag ettermiddag.

Mandag morgen stiger oljeprisen noe igjen, og tar igjen litt av det tapte fra før helgen. Klokken 11.00 mandag handles et fat nordsjøolje for 57,65 dollar.

Oljeprisen stiger på tross av at Opec under møtet i Kuwait mandag har besluttet å la oljeproduksjonen ligge på dagens nivå. Men det åpnes samtidig for at ministrene skal møtes på nyåret for å vurdere produksjonskutt.

I Europa åpner børsene opp, og følger dermed nattens trend fra Asia. I Japan endte Nikkei-indeksen opp hele 2,17 prosent mandag. Europa holder ikke samme nivå; Londons FTSE er opp 0,36 prosent, Paris' CAC40 er opp 0,65 prosent, mens Dax i Frankfurt stiger med 0,75 prosent.

I Oslo er hovedindeksen klokken 11.00 opp 0,33 prosent.

Oppgangen ledes an lille Nutri Pharma som stiger med hele 22,45 prosent. Selskapet har ikke kommet med noen medling som kan forklare kursoppgangen fra i dag og fredag, da aksjen også steg med drøye 20 prosent.

Blant de store selskapene på Oslo Børs er det med unntak av DnBNor kun positive tall å spore. Statoil og Norsk Hydro stiger med henholdsvis 0,32 prosent og 0,55 prosent.

Orkla, hvor Finansavisen i he lgen spekulerte i at Dagbladet kan være interessert i å kjøpe medie-divisjonen for rundt åtte milliarder kroner, stiger med 0,58 prosent.

Det har vært knyttet spenning til hvordan Opticom-aksjen ville utvikle seg mandag, etter at Fast før helgen varslet at det vil legge inn bud på Opticom. Noe konkret bud er ennå ikke fremsatt, og Opticom og Fast-aksjene er derfor suspendrt i påvente av dette.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken