Gå til sidens hovedinnhold

Svakt fra Nordic

Svikt i salget sender resultatet for chipprodusenten Nordic Semiconductor ned.

IT-selskapet Nordic Semiconductor leverte torsdag morgen tall for andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet meldte om en omsetning på 60,6 millioner kroner for kvartalet, noe som er en nedgang på 26 prosent fra samme kvartal året før da selskapet solgte for 81,6 millioner kroner.

- Reduksjonen i driftsinntektene kan i hovedsak henføres til det kraftige fallet i salget av tredjeparts spillkontrollere som begynte i 3. kvartal 2005, samt effekter av leveranseproblemene i kvartalet, melder selskapet.

Driftsresultatet endte på 2,1 millioner kroner for kvartalet, noe som er en nedgang på 12,9 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor. For første halvår leverte selskapet et driftsresultat på 2,2 millioner kroner, mot 15,3 millioner kroner samme halvår i fjor.

Før skatt endte resultatet på 0,4 millioner kroner, mot 17 millioner kroner samme periode året før.

Ordreinngangen endte på 95,8 millioner kroner. Dette er 40 prosent høyere enn samme kvartal året før da de hadde en inngang på 68,5 millioner kroner,

Netto kontantstrøm var negativ med 30,1 millioner kroner i andre kvartal, som er 39,1 millioner kroner svakere enn samme periode i fjor.

- Den negative kontantstrømmen skyldes innbetaling av arbeidsgiveravgift i forbindelse med avslutningen av opsjonsprogrammet i 1. kvartal samt økning i lager av varer i arbeid og kundefordringer. Det er styrets oppfatning at selskapet er finansielt sett godt rustet for forventet vekst, melder selskapet i en børsmelding.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken