Gå til sidens hovedinnhold

Svensk oppreisning, men presset øker

Må trolig slå Australia i siste kamp.

USA - SVERIGE 0-0:

Sverige imponerte i VM-kampen mot USA fredag, var det beste laget og hadde de største sjansene, men det endte 0-0 foran 32.714 tilskuere i Winnipeg.

Det betyr at USA fortsatt ligger an til å vinne gruppen, mens Sverige er på tredjeplass og må slå Australia i siste kamp for å være sikker på å gå videre.

Den største svenske sjansen kom i det 77. minutt. Caroline Seger kom til avslutning etter et hjørnespark og sendte ballen mot hjørnet langt utenfor keeper Hope Solos rekkevidde, men på streken sto Meghan Klingenberg. Hun hoppet opp og nikket ballen via tverrliggeren og ut.

- Synd at en gammel lagvenninne skulle avverge. Det var godt gjort av henne, sa Seger til TV4. Hun spilte tidligere med Klingenberg i Tyresö.

Sverige ble snytt for et straffespark i første omgang da Sydney Leroux satte ut albuen og blokkerte Segers skudd, også det etter corner.

- Dette var mye bedre enn mot Nigeria. I dag jobbet vi for hverandre. Vi er fornøyde med prestasjonen, sa Seger.

Sveriges åpningskamp mot Nigeria var en festlig affære, men preget av gavmildt forsvarsspill hos begge lag. Fredag hadde Pia Sundhage gjort to endringer, noen rokeringer og strammet opp den svenske strukturen flere hakk til kampen mot laget hun førte til VM-sølv og to OL-gull.

USA prøvde og prøvde, men kom til få klare sjanser. En av de få gangene Lindahl i målet ikke hadde kontroll, ofret Jessica Samuelsson seg og pådro seg et blødende hodesår da Carli Lloyd nikket henne i bakhodet rett etter at ballen var stusset unna.

- Resultatet var viktig, men spillet og selvtilliten vi skaffet betyr mer, sa Sundhage.

Kyah Simon scoret en gang i hver omgang og sørget for at Australia er med for fullt i kampen om å gå videre fra «dødens gruppe».

USA har fire poeng, Australia tre, Sverige to og Nigeria ett. Sverige er sikret avansement med seier over Australia i siste kamp, men har neppe råd til å avgi poeng. Tre poeng kan vise seg å være for lite til å gå videre som en av de fire beste treerne. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken