Gå til sidens hovedinnhold

Svenske får nøkkeljobb på Sri Lanka

Etter fire år overlater brigader Hagerup Haukland lederjobben for den nordiske våpenhvileobservatørene på Sri Lanka til en svenske.

Hagrup Haukland har vært stabssjef og senere leder for våpenhvileobservatørene siden våpenhvilen på Sri Lanka ble undertegnet i februar 2002.

Avløseren blir den svenske brigaderen Ulf Henricsson.

- Det er svært positivt at et av de andre nordiske landene har fremmet en så utmerket kandidat for denne viktige stillingen, sier utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

- Norge er svært takknemlige for Brigader Hauklands fremragende håndtering av sitt oppdrag for SLMM, fortsetter han.

Solheims initiativ
Onsdag starter en ny runde med fredssamtaler mellom tamiltigrene og regjeingen i Colombo i Genève. Samtalene kom i gang etter at Erik Solheim besøkte Sri Lanka i januar.

Siden desember er rundt 150 mennesker drept i ulike voldsaksjoner. Under en rundtur på Sri Lanka i januar fikk Erik Solheim løfter fra begge sider om at de ønsket å videreføre våpenhvileavtalen.

Blant punktene som vil bli diskutert i Genève er spørsmålet om tamilske barnesoldater, angrepene fra utbrytermilits og om den nordiske gruppen med observatører skal utvides. I dag består gruppen av 60 ubevæpnede observatører.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken